Kuruluşunun 48. yılından gelinen bu zamana kadar, geçmişinde inişler, çıkışlar olan ORDU SPOR futbol tarihinde 6 senedir yönetilemeyen yönetim ve başkan tarafından hem sportif, hem mali tablo alanında hunharca ve adice yönetilmiş adeta ‘’tecavüz’’ e uğramıştır.
Aylarca gerek televizyon kanallarında gerekse yerel medyada Usta gazeteci sevgili Erol Karaer abimiz başta olmak üzere , Sevgili Ömer Kılıç, Sevgili Metin Kır, Sevgili Gürhan Bacınoğlu, Sevgili Atilla Yücel, Sevgili Gökhan Doğuş olmak üzere. Kulüp de yaşayanlar ve kulübü idare edemeyenler, yarım asırlık çınarı iflasa götürüyorlar diye. Mevcut personellerinden tutunda (kulüp müdürü) hariç maaşlarını alamayanlar, alınan spor malzemelerinin paralarının ödenmediğini ve bir çok yerli ve yabancı oyuncuların alacaklarının olduklarını hepsini paylaştık. 4 Temmuz’ da ibra edilen borç 47 milyon tl. bu borcun 17 milyonu benim denildi. 4 Ağustos’ da yapılan kongrede Sayın Başkan Yaşar Pamuk bey borcun 83 milyon olduğunu ve haklarını helal etmediğini beyan etti. Arada çıkan fark 36 milyon. Kişiler kendilerini kandırabilir. Ama iki buçuk milyon Ordu ve Ordu spor taraftarını asla kandıramazlar. Bizler bunları yazarak çizerek anlatırken. Bizlere ‘’dünyanın en basit işi eleştirmek’’ diye soru yönetenlere cevaben ‘’kusur eleştiri  yapmak bir nevi eksiklik gidermektir, bu tablodan daha kötüsü olmaz emin olabilirsiniz’’ demiştik. Bizler toplum olarak eleştiriye kapalı olduğumuz için kişileri tenkit ettiğimiz zaman sanki kötü şeyler yaşıyorlarmış gibi davranıyorlar, yaşanan gelişmeleri zamanla gördükçe yanılmıyoruz da değiliz. Boşuna mı söylemişiz haksız mıyız…Madem ki; niyetiniz şeffaf bir kulüp yöneltmek ti.. 4 Temmuz’da kongre var.. Siz 2 Temmuz’ da X bir bankadan Sportif A.Ş üzerinden bazı borçları ödemek üzere 750 bin tl. para çekiyorsunuz, yabancı oyunculara 4,5 milyon Euro borç var bunları kongrede konuşmuyorsunuz. Sahaya güvenlik çıksa gelse 5 bin ödeyeceksiniz, çağırmadığınız için 20 bin tl. borç ödeyecek bırakıyorsunuz. U-19 takımını 3 bin tl. gibi bir rakamla deplasmana göndermiyorsunuz 20 bin tl. ceza aldırıyorsunuz. Şimdi biz bunları neden eleştirmeyelim.. niye eleştirmeyelim. Eleştiri yapmadığımız da vicdanınız rahatsa, eleştiri yaptığımızda da rahat olsun. Zaten utanılacak sıkılacak yüz kızartıcı işler yapmamışsınızdır. Sizler aynanın iki tarafından manzarayı görmüşsünüz, aynanın önünden bakarak kendilerinize çok ama çok şeyler kazandırmışsınız. Sadece kendilerinizi görmüşsünüz. Çünkü görünen köy kılavuz istemez… Aynanın arkası boş ve hiç görülmüş.
Sayın Başkan Yaşar Pamuk ve yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Kolay değil.. Bir yandan eski yönetimin sefasını sürerek bıraktığı borçlarla cebelleşirken diğer yandan kendilerine sahip çıkmanın yanında desteklerin gün ve gün artacağını düşünüyorum. Ordu spor sevenleri, taraftarları, şehrin ileri gelen bekaları nasıl eski başkan ve yönetimine destek vererek kulübü trilyon borçlarla bıraktıklarına ortak olmuşlar ise, şimdi de aynı desteğin daha da fazlasını vererek düzlüğe çıkmanın hesaplarını yapmalıdır. Gelişen olayların yanında eski başkan ve yönetimde görev alan kişilerle de başlattıkları hukuki süreçlerin peşini bırakmamalıdır diye düşünüyorum. Bir ay öncesine kadar Dubai falan filan konuşuluyordu.. şimdilerde ise çok büyük vurgun ve talanın olduğu konuşuluyor. Kim bilir önümüze daha neler çıkacak. Allah korusun..Şapkadan kuş çıkartacaklar, çam başına otel, tesis yaptıracaklar, bizi şampiyon yapıp Avrupa da oynatacaklar. Ordu spor sevdanızı inşallah göreceğiz. Altı sene öncesine kadar Ordu spor kulübünü, tesislerini ve stadyumun nerede olduğunu bilmeyenleri bu sene bütün Ordu spor maçlarında görüp takipçisi olacağım inşallah.   Saygılarımla.