Süper Lig’e çıkarken şampiyonluğu şefer tribünden izleyen kravatlı adamların bolluğundan, bilinçsiz mali harcama nedeniyle borçlanan ve 3.Lig’e kadar düşerek hatrı sayılı atkılıların takip ettiği Orduspor’a bir golde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden geldi.
Son yıllarda Orduspor’a sırtını dönen ve devletin verdiği parayı böbürlene böbürlene anlatan ancak Sultanbeyli Belediye maçında itfaiye için neden saat başı 230 tl ücret talep ettiğini belirtmeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi ve onunla aynı kulvarda yer alarak yapılması planlanan ‘Ordu Stadı’ zeminine verilen olumsuz raporunu nasıl olumluya çevirdiğini açıklamayan Gençlik Spor İl Müdürlüğü şimdi de 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Orduspor Kulübü’ne 2 ay içinde tesisi boşaltması için yazı göndermiş.
2014 Türkiye yerel seçimleri’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildikten 10 gün sonra yani 10 Nisan 2014’te “Orduspor bizim en büyük markamız. Bu markayı korumak bizim en büyük görevimiz” diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz 12 Nisan 2016’da ise ”Orduspor’un borcunu bu şehrin ödemesi mümkün değil. Bunun yerine Bölgesel amatör lig’de oynayan Güzelorduspor’u 3.lig’e çıkartmak daha kolay. 3 sezon sonra PTT 1.lig’e çıkabiliriz. Şehir takımıın adına ister 1967 Orduspor der, isterse de Mor Beyazlılar Orduspor der.” demişti. Ordu Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile girdiği ortak çalışmada Orduspor’u yok etmek için tüm imkanları zorluyor.
İşin siyaset kısmına çok fazla girmek istemiyorum ama mevcut siyasi partinin iktidar olduğu her ilde ‘ben yaptımcılık’ oyunu oynanmaya devam ediyor. Önce özellikle ‘Atatürk’ olan şehrin simgesi haline gelen stadyumlar yıkılarak yeni stadyumlar yapılıyor. Sonra ise amatörden bir takım alınarak şehrin takımının isminin önünde ya da arkasına kelimeler veya rakamlar eklenerek belediyenin desteğiyle yükselişe geçiyor.
 
Ordu’da da yaşanan bu sıkıntıya şehirlerin önde gelen iş adamları ya da spor adamları kişisel çıkarları doğrultusunda Belediyelerin bu akılalmaz işlerine alkış tutuyor. Güçlünün yanında olmak isteyen bu insanların Orduspor’un Süper Lig’e çıktığı yılda yanında olduğunu unutmamak gerek.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ele ele verdiği Orduspor’u yaşatmama kavgasında, zemin etüdü yetersiz çıkıp, stad yapılamaz bilirkişi raporuna rağmen ısrarla stadın yapılacağı belirtilirken, 102 Trilyonu bilmem ama belki de ‘Ordu Stadı’nın yapımında kazanacakları parayla Orduspor kurtulacak.
Büyük Anadolu Kulüplerinin Büyük taraftarları, takımları hangi şartta olursa olsun şunu hiç unutmaz. Çıkarları uğruna herkesin önünde eğilen kravatlılar değil, nolursa olsun dimdik ayakta duran, dik duran ATKILILAR kazanacak