Bu gün Köy Enstitüleri mezunlarının ve bizim gibi hayranlarının müşterek "Doğum Günümüz "dür. Köy Enstitüleri dediğimiz zaman tüylerimiz diken diken olur. Bu esere nasıl kıyıldı. Hikayesi uzundur. Köy Enstitülerini kapatanları biliyoruz. Onlara "Dahili v e harici, bedhahlar" denilir, 

Denk bütçeyi açık bütçe yapanlar laik eğitimi, dini eğitime  çevirenler ve devletimizin milletimizin bütün eserlerini satanlar da hep ayni insanlardır. 

 Köy Enstitülerini kuran Atatürk'ün çizdiği yoldur. Atatürk  o muhteşem kuruluşu göremeden aramızdan ayrıldı. 17 Nisan 1940 ta Cumhurbaşkanımız Sayın  İsmet İnönü. Başbakan Dr. Refik Saydam. Milli eğitim bakanı Hasan Ali Yücel idi. 

Zamanın Başbakanı Dr. Refik Saydam Köy Enstitüleri kanunun TBMM ne bir yazı ile sunmuştur. 

Türkiye'de erkek nufüsun%23,3 ü kadınların%8,2 si okuma yazma bilmekte erkeklerin %76 si ve kadınların %92 si okuma yazma bilmemektedir.. Bu durum ilk öğretimin hızla yayılmasını birinci planda milli dava haline koymaktadır....Devlet elinin hızla köye uzatılması, köylünün okutulması,, eğitilmesi, üretme yeteneğinin artırılması, sağlık işlerinin yoluna konulması zorunludur. Türk köylüsünü okutmanın ve onu daha iyi bir üretici durumuna getirmenin birinci şartı ve baş aracı sayıca ve nitelikçe bu işi başaracak şekilde  hazırlanmış kılavuzlardır, ki bunlar köy öğretmenleridirler. (*) 

Köy Enstitülerini kapatanlar kimlerdir. Köy Enstitülerini kapatanlar” Dahili ve harici bedhahlardır” dedik. Köy Enstitülerinden 17.000 Mahmut Makal yetişmiştir. Acaba bir 17.000 daha, bir 17.000 daha, bir 17.000 daha Mahmut Makal’lar yetiştirilebilseydi.  Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD doları. Bu gün (17 Nisan 2021) 8.050.000 TL ye kadar yükselebilir mi idi. 

Köy Enstitülerini yıkanlar aynı zamanda Türk milletinin ve Yüce Müslümanlığın da düşmanlarıdırlar. Çünkü Köy Enstitülerini yıkanlar Müslüman Türk milletin okutmayarak beceri kazandırmayarak Haçlılara yenilmesinden yana olanlardır.  

(*) Yazının tamamı için. Bak. Mahmut Goloğlu: Türkiye Cumhuriyeti tarihi-III. Milli Şef Dönemi 1939-1945 T. İş Bankası Yayınları 2012 İstanbul S.69. 

  

Dereden Tepeden 

 128 Milyar Dolar Nerede? 

Bir insana bir kilo balık verirseniz bir defa karnı doyar. Balık tutmayı öğretirseniz ömür boyu karnı doyar 

İlim yolundan gidilmeyen yolun sonu karanlıktır 

Türk milleti çalışkandır zekidir 

Türküm doğruyum çalışkanım 

Tilki kargaya sesin güzel niçin demiştir? Ağzındaki peyniri yere düşürsün alsın diye 

Peyniri ağzına alanların tilkileri de çok olur 

Bu gün tiklilerin günüdür 

Bilim Yolundan Gitmeyenlerden İyi Bir Müslüman Olmaz. 

Gün geçmiyor ki Türk milletinin içinde yaşadığı zorluklara yeni bir zorluk ve darlık eklenmesin. NEDEN Çünkü; 

 14 Mayıs 1950 de Türk milleti bilim yolundan, Yüce  Müslümanlık yolundan,  Atatürk yolundan ve hukuk yolundan çıkarılmıştır. Ondan sonra gelenler yanlış yolu düzeltmek ne kelime daha derin yanlışları da katarak yola devam etmişlerdir. Bunun böyle olduğunun delili Köy Enstitülerinin kurulduğu 1940 ta 130 kuruş olan bir ABD doları bu gün (18 Nisan 2021) de 8.058.000 TL dir. 

Hazreti Ali 1400 sene önce demiştir ki: Bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır 

Hazreti Peygamberimiz demiştir ki: " Beşikten mezara bilim okuyun. Bilim Çin'de bile olsa gidin alın" 

Atatürk demiştir ki. Hayatta en hakiki mürşit bilimdir. 

Ne yapmalıyız.? Tüm harici ve dahili  bedhahlarımızı sandıkla yeniden denize dökmekten başka bir yolumuz da yok. 

Çünkü seçim oyunları ile  sağdan soldan alınan mali desteklerle. Ve yapılan hilelerle oy sandıklarını ele geçirerek 14 Mayıs 1950 den bu yana TBMM nin yönetimini ve Cumhuriyetimizin yönetimini de ele geçirmişlerdir. TBMM yaptığı açık bütçelerle o tarihten bu yana Türk milletini İsmet İnönü’nün deyimi ile tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. 

Türk; Girdiği her savaştan açık alınla çıkmış bir milletin adıdır. 

Türk milletinin her savaştan başarısız çıkması için çalışanların adı ise; Dahili ve harici bedhahlardır.