İki siyasi deyim uydurulurmuş ki sormayın gitsin. Açlık sınırı nedir? Yoksulluk sınırı. Nedir? AKP+MHP iktidarımızda ve ondan evvel de tek başına AKP iktidarında hükümetlerimiz ve hükümetlerimizi denetleme yetkisi bile olmayan TBMM den çıkarılan açık bütçeler ve açık bütçelerin uygulanmaları sonunda açlık sınırı 6.840 TL ve Yoksulluk sınırı ise 22.280 TL oldu. Bu rakamlar TL değildir. Atatürk TL sinden 6 sıfır silinerek elde edilmiş RTE TL dir. Bu ağır ortamda 880 Milyar daha 2022 mali yılı bütçesinin açığı arttırılmıştır. "Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete" denilen günlerden geçiyoruz. Hiç bir maaş zammı durumu kurtaramaz. Durumu ancak ve ancak DENK bütçeye geçmek kurtarır. Eyy Bütçe ile uğraşan devlet ahalisi ya DENK bütçeye dönün ya da emaneti Türk milletine geri verin.

TL Değer Kaybediyor

Hayır, TL durduğu yerden değer kaybetmiyor. 14 Mayıs 1950 den sonra gelen bütün iktidarlar TL nin değer kaybedeceği harici bedhahlarımızın paralarının değer kazanacağı para ve bütçe politikaları izliyorlar. TL miz yılbaşından bu yana%26 Değer kaybetmiş. Gazetenin haberi, bu kadardır.

Bazı ek bilgiler de verilmiş,

Site aidatları %200 zamlandı

Üniversite harçları %30 zamlandı

FED Faizi 75 baz artırdı

Eloğlu ( Harici bedhahlarımız) hiç durmadan Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya ve Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemeye devam ediyor.

Dâhilde acaba kim veya kimler yardım ediyor.

2022 Mali yılı bütçesi 278 Milyar açıktır. Bu nedenle bu açık bütçe açık olduğu için dava edilmiştir. Yetmedi şimdi 880 Milyar Ek bütçe adı konularak 2022 de 278 Milyar olan bütçe açığımıza zam geldi. Bütçe açığımız 1158 Milyara ulaştı. BU Cumhuriyet tarihimizin rekorudur.

DENK bütçe yapmayanlar ve yapmamakta ısrar edenler Açık bütçelere vize veren Danıştay. Ne zaman bu gidişe DUR diyeceksiniz.

Biraz acele edelim baylar.

Bütün yazarlarımız ve siyasetçilerimiz DENK bütçe Cephesine geçmelidir.

Türkiye'de Adaletin olamadığının kişisel güvenliğini olmadığının kesin delili açık bütçelere devam edilmesidir. Açık bütçelerin yaptığı tahribatlar ve verdiği zaralar her gün yazılıp çiziliyor. Cebimizdeki paramızın soframızdaki yiyecek ve içeceklerimizin açık bütçelerle alınabildiği bir toplumda yaşamaktayız. Böyle bir toplumda adalet filan olmaz. Bunlar lüks şeylerdir. Paramızın güvenliği yoksa insan olarak bizim de güvenliğimiz yok demektir. Son olarak bunun çaresi için DENK bütçe yapacağımıza tam tersi uygulama olarak 880 Milyar bütçe açığı daha eklendi. Adına ek bütçe denildi. TBMM den bu kanun geçti uygulanmaya başlandı. Bu kanunun da uygulanmasından sonra artık sözün ve yazının bittiği yere geleceğiz. Adaletin bittiği yere geleceğiz. Türkiye'nin bitirildiği yere geleceğiz. Bütün yazarlar yazılarını açık bütçelere dur demek ve DENK bütçeye dönmek için yazmak zorundadırlar. Hangi partiden olursa olsunlar bütün Türk siyasetçilerimiz bu günden tezi yok DENK bütçe cephesine geçmelidirler. Anayasamızın 81. Maddesinde yazılı olan yemin ayni zamanda DENK bütçeye sadakatten ayrılmayacağım yeminidir.


 

Önümüzdeki seçimleri Sayın Erdoğan kaybedecektir. NEDEN?

Madde madde yazalım ve Büyük Türk Milletine sunalım:

  • 18 TL olan bir gram altın 980 TL ye yani 54 misline çıkardığı için
  • 24 TL olan çeyrek altını 1643 TL ye yani 65 misline çıkardığı için
  • 2003 teki bütçe büyüklüğümüze göre 4,1 Milyar çeyrek atın alım gücünde iken bugün 1,7 Milyara gerilettiği için
  • 1 ABD Doları 1.320.000 İken bu gün 17.910.000 TL dir. Artış 13 misli olduğu için

Biraz daha uğraşırsak aklımızın hayalimizin almayacağı kadar olumsuzlukları alt alta yazabiliriz. Türk milleti bu hazin tabloya evet diyecek kadar da kendisini unutmamıştır. Çünkü Türk Milleti nedir? Türk Milleti bu yurdun her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Cumhuriyeti kuran büyük bir milletin adıdır. TBMM deki BÜYÜK sözcüğü Meclise ait değildir. Türk milletinin büyük bir Millet olduğunun ifadesidir. Savaş cephede kazanılır. Cephe Türk parasının ezildiği Haçlı paralarının ve altının yükseldiği yerdir. Yani biri birinden daha açık bütçelerdir. Bu cephede birliğiniz, kuvvetiniz veya keskin kalemleriniz yoksa savaş kazanma olasılığınız da yok demektir.