Türkiye Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Metin Muhacir, 8-11 Haziran tarihleri arasında Adana’da Hentbol Hakem Kursu açılacağını söyledi.
Muhacir, hentbolda Adana’da faal hakem sayısının düştüğünü, federasyonun taleplerini ciddiye alarak hakem kursu açılmasına olumlu baktığını, kursu Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Ali Şahin’in yöneteceğini ifade etti.
Adana ve ülke genelinde salon sporlarında hentbolda sporcu ve kulüp sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Muhacir, “Öncelikle tüm taleplerimize sıcak bakan ve destek veren dostumuz Hentbol Federasyon Başkanı Bilal Eyüpoğlu’na yaklaşımından dolayı teşekkür ederim. Kazanacağımız yeni hakemlerle hentbolun gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlayacağız. Hedefimiz, hentbolu salon sporları arasında birinci yapmaktır” diye konuştu.
Kursa katılacak aday hakemlerin, 16 ile 25 yaş arasında, en az lise mezunu, sağlığı hakemlik yapmaya elverişli, 6 aydan fazla ceza almamış olması gerektiğini belirten Muhacir, kursa katılmak isteyen aday hakemlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi’ne başvurmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: iha