Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ve fakültenin öğretim üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Ateş, Başkan Sözlü’ye teşekkür ettiği konuşmasında, “Sayın Başkan Ceyhan’da görev yaparken de her zaman fakültemizin yanında oldu, katkılarını her zaman gördük. Kendisi milli ve manevi değerlere bağlı bir insandır. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da fakültemizle işbirliği içinde olacağına inanıyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, İlahiyat Fakültesi’ne konuk olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İnsanların inandığı değerler için yaşadığını belirten Hüseyin Sözlü, “Bizler üstlendiğimiz görevlerde görev sınırımızı inanç değerleriyle çizdik. Türk milleti müslüman olduktan sonra insanlık tarihi açısından önemli işler yapmış, tarihe müdahil olmuştur” şeklinde konuştu.
ÇÜ İlahiyat Fakültesi’nin sürekli geliştiğini kaydeden Sözlü, kampuste yapımı devam eden Çanakkale 57. Alay Şehitleri Camisi’nin mimari olarak örnek olacağını ifade etti. Sözlü, “Bu cami geleneksel ve çağdaş mimari yapısıyla yeni bir anlayışı temsil edecektir. Mabetler bir milletin inancını sembolize eder ama sanatsal yapısıyla da birikimini ortaya koyar” dedi.
Kahvaltının ardından Başkan Hüseyin Sözlü, Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş ve öğretim üyeleri birlikte yapımı süren cami inşaatını gezdiler.
Kaynak: iha