Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi ve bölgede faaliyet gösteren diğer sanayi sitelerinde inceleme yaptı.
Sanayi sitelerinin yöneticileriyle bir araya gelen ve sorun dinleyen Başkan Hüseyin Sözlü, bazı sanayi siteleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak, aynı zamanda Yaşiloba’yla Şakirpaşa Mahallelerini birbirine bağlayacak bir köprü yapımı için gerekli ön hazırlığın başlayacağını söyledi. Sözlü, “Site esnafımız ve sanayicilerimiz, sanayi sitelerinin içinden geçen ve sanayi tesislerinin, atölyelerin atık suyunun döküldüğü derenin üzerinin kapatılmasını ve ıslahını istiyor. Bu konuda sıkıntı var. Gelişen sanayi potansiyeline karşın, fiziki altyapının gelişmemiş olması, zaman zaman yaşanan trafik sıkışıklığının ötesinde ulaşım problemine yol açıyor. Hem derenin ıslahı hem de yolların modern şehirciliğin gerektirdiği şekilde dizayn edilmesi gerek. Sitelerdeki yolların ve derenin, şehir plancılığının kurallarına uygun hale getirilmesi ve o şekilde hizmete girmesi şart” dedi.
"ESNAFIMIZIN MESELESİ BİZİM MESELEMİZDİR"
Site yöneticilerini ve sakinlerini dinledikten sonra meselenin netleştiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu saatten sonra mesele net anlaşılmıştır. Seçimden önceki ziyaretlerimizde yüzeysel şekilde ifade edilmişti fakat şu anda sanayi sitelerinin sorunlarına daha hakimiz. Esnafımızın meselesi bizim meselemizdir. Biz buraların fiziki altyapısını uygun hale dönüştürerek, Adana’nın metal sanayi esnafını, Adana ekonomisinin lokomotifi haline getirmek istiyoruz.
10 YILDA 2 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Adana Metal Sanayi Sitesi’nin 10 yıl içinde 2 milyar dolarlık ihracat yapan bir merkez olmasını beklediğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Metal Sanayi Sitesi’nin potansiyelini biliyorum. Adana Metal Sanayi Sitesi’ni ekonomik anlamda, Adana Organize Sanayi Sitesi’nden daha güçlü görüyorum. Adana Organize Sanayi Sitesi’nde muhakkak önemli tesisler var ve belki sayısal olarak istihdam oranı da yüksek ama nitelik olarak iyi , yükte hafif pahada ağır üretim burada yapılıyor. Burayı Adana Organize Sanayi Bölgesi gibi altyapısı düzgün bir hale getirmek önem arz ediyor” diye konuştu.
Kaynak: iha