Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Adıyaman İl temsilcisi Nurettin Kesici Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na katılabilme koşullarının yeni mağduriyetleri ortaya çıkardığını belirterek, "Biz DİVES olarak iktidara ve mecliste bulunan bütün siyasi partilerden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu antidemokratik olan atama ve yer değiştirme ile ilgili yönetmeliğinin bir an önce değiştirmesini ve bunun yerine adil ve demokratik atama ve yer değiştirmenin olduğu bir düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Kesici yaptığı açıklamada, sınava giremeyenlere büyük bir haksızlık yapıldığını ifade ederek, "Çünkü bu sınavda alınacak puanla tayin talebinde bulunabileceğiz. Hac görevlendirmesi de bu sınav sonucunda yapılacaktır. Ayrıca bu sınavdan sonra tekrar sözlü sınava tabi tutulması da başlı başına hak ihlalidir. Çünkü anayasada kazanılmış bir hak için kamu çalışanlarının tekrar sözlü sınava tabi tutulması birçok keyfiyete ve haksızlığa neden olacağını düşünüyoruz. Bu sınavdan dolayı ilimizde özür grubuna dair il içi ve il dışı yer değiştirmeler dahil tüm talepler hakkaniyet temelinde yapılmadığı için çalışanlarımız bir çok mağduriyetler yaşamıştır" dedi.
DİVES olarak iktidara ve mecliste bulunan bütün siyasi partilerden Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu antidemokratik olan atama ve yer değiştirme ile ilgili yönetmeliğinin bir an önce değiştirmesini istediklerini kaydeden Kesici şunları söyledi:
"Bunun yerine adil ve demokratik atama ve yer değiştirmenin olduğu bir düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz. 2015’de hacda görevlendirilecek imam, müezzin, memur, hizmetli, şoförlerin adil görevlendirmediğini izlemekteyiz. Bazı sendika üye ve yöneticilerinin sık sık görev almaları, diğer personelin görevlendirmeden mahrum bırakılmasının ana nedeni D.İ.B’teki ilgili maddelerdendir. Bütün yetkilerin müftülere verilmesi ve müftülerin kişisel nüfuz sahibi insanlara ve yine iktidara yakın sendikaların üyelerinin görevlendirmesi büyük haksızlıklara neden olmaktadır. İslam dini haksızlıklara karşı gelen eşitsizliği asla kabul etmeyen yüce bir dindir. Kurumuz da bu dinimizi resmi olarak temsilcisi ve yönetenidir. Bu vesile ile kurumumuz yöneticilerini de kurum içi yetkilerini kullanırken tüm çalışanlarının haklarını taleplerini adil bir değerlendirmeye tabi tutmalarını özellikle görevlendirme ve atamalarda daha eşit ve adil olmalarını talep ediyoruz."
Kaynak: iha