Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması tarafından organize edilen 2013-2014 sezonu Liseler arası Nike Halı Saha Ligi Futbol Turnuvası sona erdi.
Adıyaman merkezde bulunun ortaöğretim okullarından Adıyaman Anadolu Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesinin karşı karşıya geldiği final maçında gülen taraf, Anadolu Öğretmen Lisesi'ni mağlup eden Adıyaman Anadolu Lisesi oldu. Final maçını kaybeden, Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Bilgi Anadolu Lisesi ise İl üçüncülüğü elde etti.
12 -29 Mayıs 2014 tarihlerinde Şekerler Halı Sahasında 72 takımın katılımıyla toplam 144 maç oynanarak organizasyon tamamlanmış oldu. İl birincisi olan takım Adıyaman Anadolu Lisesi 28-29 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da yapılacak Türkiye finallerinde Adıyaman’ı temsil edecek.
Maçının ardından düzenlenen ödül töreninde ilk 3 takıma kupalarını, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Pektaş, Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, Okul Sporları İl Temsilcisi Murat Aksoy ve Nike Halı Saha Ligi Sorumlusu Zeynal Abidin Deneri tarafından verildi.
Turnuva hakkında bir açıklama yapan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Geçen yıllara oranla bu yıl rekor bir katılımla bu organizasyonu tamamladık. Yapılan bu turnuvada, yetenekli oyuncular tespit edilerek Adıyaman Futboluna kazandırmayı amaçlıyoruz. Şenlik havasında geçen bu turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek, İstanbul’da yapılacak Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek takımımıza başarılar diliyorum” dedi.
Nike Halı Saha Ligi Sorumlusu Zeynal Abidin Deneri ise, bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Nike Halı Saha Ligine her geçen yıl ilginin daha da çok arttığını belirterek, oynanan 144 müsabakada en ufak bir sakatlık ve taşkınlık olmadan turnuvayı tamamlamanın sevincini yaşadığını söyledi. Deneri, "Bu organizasyonun gerçekleşmesinde Sayın Valimize Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Beden Eğitimi Öğretmenlerine, Hakemlerimize, Sağlık personellerimize ve Sporcularımıza teşekkür ederiz “dedi.
Kaynak: iha