Herkese merhaba…

Koca bir Ramazan Ayı ve ardından bayramı ile birlikte bir buçuk aylık bir aranın ardından yine sizlerle buluşmaya geldim.

Bu uzun süre zarfında güzel şeyler yaptım. Mesela okudum. Bolca okudum. Sevdiğim insanlarla vakit geçirdim. Ruhumu dinledim. Ne yapmak istersem onu yaptım. Başıma buyruk davrandım. Çalıştım. Yoruldum. Ve en önemlisi de bu yaptıklarımdan zerre pişman olmadım.

Oldum olası öğrenmeye aç biri olarak yaşadım. Daima da işte şimdi tam oldum diyemedim. Zaten tam olunmayacağını anladığımız anda hayat kolaylaşıveriyor. Adımlarımı sağlam atabilmek, daha güvenli ve sağlıklı nefes alabilmek adına bu inzivada o kadar güzel şeyler öğrendim ki, bunların bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Affetmek.

Kırgınlıklarınızı bir kenara süpürmeyi denediniz mi? Onlardan arınmayı, ayrışmayı yahut onları tamamen yok etmeyi denediniz mi? İşte ben bunu denedim. Zaten fazla küs, kırgın kalabilen biri olamadım bu hayatta. Hatta kin tutmak nedir onu dahi bilmiyorum. Bazen bu huyuma da çok içerliyorum ama gerçekten kin tutamamak güzel bir şeymiş.

Düşünce gücünü mutlaka duymuşsunuzdur. Evrende olmaya başlayan, olmuş yada olacak durumlar aslında düşünce gücü ile aktifleşiyor. Örneğin bir hedef koydunuz kendinize ama bu hedef içinde kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. O hedefe ulaşamazsınız. Lakin hedefiniz için çalışmaya başlamayı düşünmeniz bile sizin önünüze kapılar açmaya yetebiliyor. Örneğin ben önüme daha çok ihtiyaç sahibi insana ulaşmayı hedef koydum diyelim. Bunu kafamda belirlemişken ne tür ihtiyaç olduğunu da araştırmaya başladığım anda en basit olan olay instagram da bu tarz derneklerin sponsorlu reklamları karşıma çıkmaya başlar. Bir yere bağış yapmak istiyorum ama nereye olacağını bilmiyorum, işe yarayacak ve güvenli ellere de teslim etmek istiyorum dediğimiz anda görmeyi başarabilirsek evren onu bize bir şekilde gösteriyor. Tabi bunu fark edebilmek için bu tarz düşüncelere inancımız sağlam olmalı. Ben düşündüm olsun bakalım oluyor mu diye de beklemek olmaz tabi ki…

Her işin başı aslında istemekle başlıyor. İstemek niyet etmekle eşdeğerdir. Niyet demek işin yarısının gerçekleşmesi. İçimden affettim ve yol açtım. Kimse bizim istediğimiz gibi biri olmak zorunda değil. Biz de başkalarının istediği gibi olmak zorunda değiliz. Asıl mesele olanı olduğu gibi kabullenebilmekte ve yoluna devam edebilmekte. Konuşurken kolay görünüyor evet farkındayım ama isteyince de zor bir şey olmuyor bunun da sizler farkındasınızdır. J

Affettim.

34 yıllık hayatımda bana kim ne yaptıysa herkesi ve hepsini affettim. Umutlarımı kıran, hayallerimi çalan, haksızlık yapan, gerek bakışlarıyla gerek sözleriyle bana zor günler yaşatan her kim varsa hepsini affettim. Yolları açık ve uğurlu, hayatları aydınlık olsun. Tekrar aynı hataya Allah düşürmesin.

Affettim.

Bana yakın, bana uzak kim yahut kimler benim hayrıma olmayan düşüncelerde olanlar var ise Rabbime havale ediyorum. Her düşünce sahibinindir sonuçta. Benlik bir durum söz konusu bile değil. J

Ruhum hafif, ruhum pamuk gibi. Affetmek özgürleştirir derler. Bu zor yüklerden affederek arının. Hayat kin beslemek için çok kısa. Kendi kendinizi yiyip bitirmek için çok kısa. Gerek yok böyle ufak hesaplara. Kötü düşünce bana ait değil sahibinindir deyip geçin.

Gülün, eğlenin, kahkaha atın (bolca), sevin…

Sağlıkla ve huzurla hoşça kalın… J