Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin bilgi işlem sisteminde dün meydana gelen ve zaman zaman hizmetlerin aksamasına neden olan teknik aksaklıkla ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu imzası ile yapılan yazılı açıklamada, bilgi işleminde aksaklık meydana gelince işlemlerin manuel olarak sürdürüldüğü kaydedildi. Erenoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin bilgi işlem sisteminde 27 Mayıs 2014 Salı günü teknik bir arızadan dolayı kısa süreli bir arıza meydana gelmiştir. Arızanın tespiti ve giderilmesi sürecinde sağlık hizmeti sunumunda ara ara aksaklıklar olmuş olup hizmetin aksamaması için manuel olarak işlemlerin yapılmasına devam edilmiştir. Genel sekreterliğimizin ve hastane yönetiminin çabalarıyla, sistemdeki arıza kısa sürede tespit edilerek söz konusu sıkıntı giderilmiştir. Devlet hastanesinde bundan sonra bu tür sıkıntıların yaşanmaması amacıyla genel sekreterlik bünyesine yeni atanan bilgisayar mühendisi önderliğinde gerekli teknik tüm önlemler de alınmıştır. Hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin daima kaliteli ve sürekli olmasını savunan ve bu amaçla görevimizin başında bulunan biz sağlık yöneticileri olarak kurumumuzda yaşanan kısa süreli de olsa yaşanan aksaklık nedeniyle mağdur olan tüm hasta ve hasta yakınlarından özür diliyor, anlayışlarından ötürü teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: iha