Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde en güzel hutbe okuma yarışması düzenlendi.
Eleşkirt Merkez Camii’nde düzenlenen yarışmanın jüri başkanlığını İl Müftüsü İbrahim Gemici yaparken, Patnos İmam Hatip Lisesi’nden Fikri Akbulut, Tutak İHL'den İsmail Urgancı, Doğubeyazıt İHL'den Barış Özkaya, Eleşkirt Yeni Cami İmamı Fuat Çiftçi ve Eleşkirt Lisesi’nden M.Emin Yıldırım görev aldı. Eleşkirt Merkez Camii’nde her ilçenin kendi aralarında düzenlediği yarışmada 1. seçilenlerin yarıştığı “En Güzel Hutbe Okuma “yarışmasında Eleşkirt İmam Hatip Lisesi’nden Murat Kahraman 1., Patnos İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf kaya 2. ve Doğubeyazıt İmam Hatip Lisesi’nden Mehmet Hanifi Güneş 3. oludu.
Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu’nun destekleyici olduğu yarışmada birinci olan Eleşkirt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Kahraman’a yarım altın ödülünü Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici'den alırken, ikinciye ödülünü Ak Parti Eleşkirt İlçe Başkanı Aytekin Arslan verdi. Üçüncüye ise ödülünü Yücekapı Belde Belediye Başkanı İlhami Zeyrek ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Yılmaz birlikte verdiler.
Eleşkirt İmam Hatip Lisesi Müdürü Akın Tekin yaptığı konuşmada, çağımızda yeni nesilleri korumada ebeveynlerin işinin çok zor olduğunu, görüntülü ve yazılı medyanın kişiliği bulma ve geliştirme çağında olan yaş grupları için büyük tehlike arz ettiğine işaret ederek anne ve babalardan çocuklarıyla çok yakından ilgilenmeleri gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: iha