AKP hizmet dönemi karnesi maalesef budur:

  • Bir gram altın 18 TL den 1016 TL ye çıkmıştır. Artış 56 mislidir
  • Çeyrek altın 24 TL den 1688 TL ye çıkmıştır. Artış 70 mislidir
  • Bir ABD doları 1320000 TL den 18.105.000 TL ye çıkmıştır. Artış 13,7 mislidir.

Bu karne bizim karnemizdir. Yönetimimizi Ecevit’ten daha iyi yapsınlar diye gönülden verdiğimiz oylarımızla başımıza taç yaptığımız insanların bize reva gördükleri karnemizdir. Bu karneyi açalım bakalım ne diyormuş görelim:

  • Gram altın 56 misline,
  • Çeyrek altın70 misline
  • ABD doları ise 13,7 misline çıkarılmıştır.

Cumhuriyet tarihinin en yüceleler yücesi tepelerde olan karnemiz övüncümüz ve iftiharımız mıdır? Yoksa içinde bulunduğumuz gaflet dalalet ve hatta tersine gidişin bir belgesi midir? Altın ve döviz fiyatlarını yükselten açık bütçe politikası Atatürk’e göre Cumhuriyetimizin bağımsızlığını yok eder. İsmet İnönü’ye göre de Türk milletini tam manasıyla iflasa sürükler. Demek ki AKP Türk milletine hizmet etmek bir yana zarar veren politikalar izlemiştir. Bu zarar verme politikalarının en önemlisi ise birbirinden açık “ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇELERİ” dediğimiz herkesin bildiği Cumhuriyetimizin Bütçeleridir. Bu yükselme değerlerime bizi ulaştıran açık bütçelere karşı çıkmakla hepimiz görevliyiz. Çünkü “ Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza müdafaa etmektir “ direktifinin içinde paranızın değerini düşürmeyin emri de şüphesiz ki vardır. Bu emir Atatürk tarafında bize şu direktifle verilmiştir. Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir. Atatürk.

Büyük zaferin 100. Yıldönümünde bu Büyük Zaferi kazanan büyük Türk Milletinin torunlarına hatırlatacak duruma düşürülmemiz dahi başlı başına büyük bir yenilgimizdir.

Zafer bayramımızın 100. Yıldönümünde Başkomutanımız Atatürk tarafından TBMM ordularına verilen bu tarihi emri hatırlayalım. “ ODULAR İLK HEDEFİNİZ AKDENİZDİR İLERİ!!!!!!

Atatürk’ün şu direktiflerini de hatırlamak ve anmak zorundayız.

Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz, az zamanda kaybedilir. (1923, İzmir)

Ekonomisi zayıf bir millet fakirlik ve yoksulluktan kurtulamaz; toplumsal ve siyasi felâketlerden yakasını kurtaramaz. (1924)

Yukarıda sunduğumuz AKP karnesi Atatürk direktiflerine hiç uymuyor. Büyük Zaferle her karış toprağı şehit kanları ila sulanarak elde ettiğimiz değerlerimiz ve varlıklarımız açık bütçeler yaparak göz göre göre elimizden alınıyor.

Bu gün bu emri bu karne karşısında değiştirmek bağımsızlığımızı kurtarmak ve Türk milletinin tam manasıyla iflasa sürüklenmesini durdurmak için şu şekilde verilmelidir.

Ey Türk Milleti İlk hedefiniz!!!! açık bütçe yapanları bir daha iktidarı teslim etmemek üzere değiştirmek ve DENK bütçe yolundan sapmayacakları iktidara getirmektir İLERİ!!!!


 


 

Bu gün bu emri bu karne karşısında değiştirmek bağımsızlığımızı kurtarmak ve Türk milletinin tam manasıyla iflasa sürüklenmesini durdurmak için şu şekilde verilmelidir.

Ey Türk Milleti İlk hedefiniz!!!! açık bütçe yapanları bir daha iktidarı teslim etmemek üzere değiştirmek ve DENK bütçe yolundan sapmayacakları iktidara getirmektir İLERİ!!!!

30 Ağustos Zaferimizi Buruk Kutladık.

25 Ağustos 2022 Sözcü, Gazetesinde yer alan habere göre,

Dünya enflasyon sıralaması şöyledir:

  1. Zimbabve %257 ile Dünya birincisi
  2. Lübnan %168 İle Dünya ikincisi
  3. Sudan %149 ile Dünya üçüncüsü
  4. Suriye %139 ile Dünya dördüncüsü
  5. Venezüella % yazılmamış ama dünya 5. si
  6. Türkiye %79,6 ile Dünya altıncısı

    Atatürk döneminde 1923-1938 arasında Türkiye'de enflasyon değil deflasyon vardır. %-35 tir. Dünyada hangi ülkeler arasına getirilip yerleştirilmişiz. 14 Mayıs 1950 de başlayarak bir biri ardından açık bütçelere devam edenler acaba bu sonuçtan utanır ve üzüntü duyarlar mı?