Bayraktar, yaptığı açıklamada, bu yıl kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçilerin, 30 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerini tamamlamasını mümkün görmeyerek, 12 Mayıs 2014 tarihinde ek süre talebinde bulunduklarını hatırlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu talep doğrultusunda ÇKS başvuru süresinin 30 Haziran 2014’e kadar uzatılmasına ilişkin kararının, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte yer aldığını ifade eden Bayraktar, “Sürenin taleplerimiz yönünde uzatılmasımemnuniyet yaratmış,başvurularda yaşanabilecek izdiham önlenmiştir. Bu üretim sezonunda doğal afetlerden büyük zarar gören üreticilerimiz için bu süre, kayıtlarını kolayca yaptırabilmeleri açısından fevkalade önemli olmuştur” dedi.

Bayraktar, bugün yayımlanan yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğiyle ayrıca, ÇKS başvurularında, çiftçilerin kanunen bağlı bulundukları Ziraat Odasınca verilen ve o yılın tasdikini taşıyan Çiftçi Belgesi’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe müdürlüklerince zorunlu olarak talep edileceği hükmünün de getirildiğini kaydetti.İHA

Editör: Haber Merkezi