Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, Aksaray Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki sanat atölyesini ziyaret etti.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı’nın ev sahipliğini yaptığı gezide Adile Ataklı ile Zehra Aslan düzenlenen kurslarda, ebru sanatı öğretmenliği yapan Mehmet Tahir Yetkin’den ebru sanatının geçmişi ile bilgi aldı. Protokol mensuplarının eşleri özellikle ebru sanatının icra edildiği kursu gezip inceledi ve hep birlikte ebru yaparak yeteneklerini sergiledi. Protokol mensuplarının eşleri, hafif ebru sanatı adı altında ortak bir çalışma ile çiçek, gül ve papatya figürleri yaptı.
Ebru sanatının insanı stresten uzaklaştırdığını belirten Hasibe Yazgı, bu sanatın son yıllarda büyük rağbet gördüğünü ifade etti. Ebru öğretmeni Mehmet Tahir Yetkin de, bu sanatın geçmişinin 12. yüzyıla dayandığını ifade ederek, Osmanlı dönemine ait birçok ebru sanatı örneği olduğunu söyledi.
Kaynak: iha