Ordu futbolunun seviyesini Orduspor'un belirlediği gerçeği tartışılmaz. Artık gerçekçi olma zamanı geldi, bu gerçeği algı operasyonu ile yıkma savaşları başlamış. Düşene bir tekmede ben vurayım mentalitesinde Orduspor'a kimin kaç tekme vurduğu artık sayılamayacak kadar çoğaldı.
Yerel televizyon kanallarında spor programlarının tek konusu yine Orduspor. Programa çıkan taraftarlar, spor adamları ya da siyasiler kendi benliklerinden çıkarak şehirde Orduspor üzerinden algı yaratma yarışına girmiş durumda. Akılda kalanların birkaçını sizlerle paylaşayım.
Algı operasyonu-1: Yıllarca Orduspor üzerinden ekmek yiyen, futbol topunu Orduspor ile tanıyan amigo, aynı kanalda yayınlanan spor programında Orduspor maçına giden çocukların ailelerine sesleniyor. Sahip çıkın çocuklarınıza, oraya gitmesinler, Yeni Orduspor maçlarına gelsinler. Sanırsın sigara ve türevlerinin zararlarını anlatıyor !
Algı Operasyonu-2: Yapıcı, birleştirici olması gereken ve bunları şehrinin insanlarına güzel bir üslupla dile getirmesi gereken Büyükşehir Belediye Başkanı, maça giden taraftarlardan, destek veren insanlara kadar herkesin algısını değiştirmek içi şu cümleyi sarfediyor. La niye destek olayım. Biz öngördüğümüz için destek olmadık. Orduspor zaten 2-3 ay sonra olmayacak ! 
Algı Operasyonu-3: Son olarak aynı yerel tv kanalında spor adamı olarak program yapan kişiler de güçlü olanın safını tercih olacak ki, Orduspor'a destek olanlara seslenerek paranın eski başkan Nedim Türkmen'e gideceği yönünde yeni bir algı peşine düşüyor. 
Bunlar sadece birkaçı. Antrenörü, eski futbolcusu, futbol adamı, taraftarı, esnafı, iş adamı vs. herkes Orduspor resminin üzerini karalamakla meşgul. Peki madem bu kadar eleştiriyi, karalamayı seviyorsunuz ben de birkaç madde halinde sessiz kaldığınız, eleştiremediğiniz gerçekleri söyleyeyim.
Şehrin kalbi olan Durugöl Tesisleri'nin yerine yapılan Karşıyaka Tesisleri'ni görkemli bir törenle açtınız ama sanırım tek kusursuz olan şey kurdelenin kesilmesiydi. O sahaların sıcak suyu, ışıklandırması nerede ? Kış ayında Ordu'nun hava durumu öngörülebilir gerçek, çevre düzenlemesi nerede ? 2 nolu sahada maç yapan takımlar neden soyunma odasına gidebilmek için 5-10 dakika mesafede olan 1 nolu sahaya yürümek zorunda ? Protokolün bile saha kenarında sağlık kulübesinde maç izlediği tesislerin çim sahası nerede ?
Bırakın artık Orduspor'u eleştirmeyi. Zaten destek olmanızı da artık isteyen yok. Siz sadece 'herşey Ordu fubolu için' yapısının altında birleşerek, Ordu futbolunundaki eksiklikleri görmezden gelmeyin. Siz bütün bu eksiklikleri programınıza katılan yetkililere teker teker söyleyin, korkmayın, çekinmeyin.