Rafah'taki tüm gözler ne anlama geliyor? İsrail-Gazze savaşıyla alakalı olan bu kelime nedir? Peki, "All Eyes On Rafah" ne demek? All Eyes On Rafah anlamı, Türkçesi nedir, All Eyes On Refah ne anlama geliyor? Bu ifade neden son zamanlarda sık sık duyuluyor ve neden bu kadar önemli? İşte detaylar...

All Eyes On Rafah ne demek?

"Tüm gözler Rafah'ta" ifadesi son aylarda ivme kazandı, insanlardan şehre yapılan saldırılara dikkat etmelerini isteyen bir eylem çağrısı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri saldırısı, 7 Ekim'den bu yana 13.800'ü çocuk olmak üzere 33.000'den fazla Filistinliyi öldürdü.

"Tüm gözler Rafah'ta" genellikle sosyal medya platformlarında zulümlere dikkat çekmek için kullanılan bir hastag'a dönüştü.

Dünya'da yankı bulan All Eyes On Rafah kelimesini bir çok ünlüler de paylaştı. İşte bazıları:

Oyuncu ve TV kişiliği Nadia Sawalha gibi ünlüler son zamanlarda sosyal medyada bu ifadeyi kullandı. Instagram'da "Bütün gözler Rafah'ta" yazdı.

Nadia şunları söyledi:

"Hükümet alenen ateşkes talep etmelidir. Ve bu acımasız orduyu silahlandırmayı bırakın.

Biz yanında durup başka bir katliama tanık olamayız.

"Lütfen. Sana yalvarıyorum. Cesur ol. Motive olun. Milletvekilinizin sizi dinlemesini talep edin."

Dünya Sağlık Örgütü'nün İşgal Altındaki Filistin Toprakları Ofisi direktörü Dr. Rick Peeperkorn, Şubat ayında şunları söyledi: "Tüm gözler Rafah'ta.

“Hepimiz haberleri izliyoruz ve hepimiz bu olası saldırı ve askeri faaliyetlerle ilgili hikayeleri alıyoruz.”

Yeni Zelanda'nın Capsule NZ dergisi Mart ayında "Tüm Gözler Rafah'ta": Dayanılmazlara Tanıklık Etmemiz Neden Önemli" başlıklı bir makale yayınlayarak şunları söyledi:

 “Bu haftaki 'All Eyes On Rafah'ın eylem çağrısı duruyor çünkü bunu görmemiz önemli. Birileri zorunda olduğu için olanlara tanıklık etmemiz isteniyor.

“Büyük haber olaylarının yaralayan görüntüleri, yalnızca şok değeri hakkında olmaktan çıkar ve takip eden haftalarda ve aylarda kişisel olmaya başlar, takip eden görüntüler, soruşturmalar ve belgeseller bize kayıp insanların yaşamlarına ve ardından ölümlerine derinlemesine bir bakışta yol gösterir. Aksi takdirde, ezici bir sayı kümesi gibi hissettirmek kolaydır."

Editör: Kerim Gültaş