Yeni Büyükşehir Belediyesi  Şehirlerarası Otobüs Terminali yapıldı;  dolasıyla şehirlerarası ulaşım buradan daha konforlu hale geldi.  Eski  otogarın yerine  ne yapılacağı tartışılıyor.

       İlimizin İlçesi Altınordu’da özellikle şehir planları eski yaşam ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir.  Dolasıyla binalar yapılırken; o  günün  şartlarına göre  düşünülmüştür.   Günümüzde ise özel araçlar yaşamın bir parçası durumundadırlar. Özel araçlara park etmek içinde;  otoparklara ihtiyaç vardır.  Mevcut durumda şehir merkezine yakın caddelerde yolun bir şeridi ücretli park yeri olarak kullanılıyor.  Merkeze uzak sokaklarda  olabildiğince araçlar park ediyorlar; ve ihtiyaç durumunda olduğu içinde  etmek zorundalar.

        Eski otogarın yeri otopark yapmak için çok müsait; bence buranın zemin altına tek kat otopark yapılmalı, otoparka giriş ve çıkış, karşılıklı köşelerden çift taraflı olabilir.  Bu şekilde yapılırsa; belirli caddelerde yoğunluk yaratması gibi; bir sonuçta oluşmaz. Dolasıyla buranın zemin altı tek kat otopark olmaya çok uygundur.  Zemin seviyesi ise yeşil alan (park  olarak ) düzenlenirse son derece iyi olur.   Çevre sakinlerinin  nefes alacağı; güzel  bir park  (yeşil alan ) burada son derece  uygun  olur.

         Unutulmamalıdır  ki, yeterli yeşil alanı;  parkı olmayan şehirler;  estetik güzellikten ve temiz hava olgusundan uzaklaşırlar. Öyle görünüyor ki; eski otogarın altını (zemin altı) otopark; üstünü yeşil alan (park ) olması en güzel çözüm olarak ortaya çıkıyor.