Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, test ile tost arasında sıkışan Fen Lisesi öğrencilerinin hayatlarının en dinamik günlerini sessiz sakin test çözerek geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Amasya Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Amasya Macit Zeren Fen Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen I. Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi’nde yaptığı konuşmada fen liselerinden mezun olan öğrencilerin hem iyi bir doktor, hem iyi bir hakim, hem de iyi bir ressam olabildiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Güneş, “Ne var ki sistem dolayısıyla bu öğrencilerimizin bu yeteneklerini ortaya çıkarmaları konusunda önemli ölçüde sıkıntı yaşadığımızı da ifade etmek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki hem veli olarak hem yöneticileri olarak bu çocuklarımız birçok yönden psikolojik baskı altında yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz. Bu çocuklarımızdan herkes olağanüstü başarılar bekliyor. Bu çocuklarımız her şeyi yapacak ama üniversitenin en iyisine gidecek. Bu çocuklarımıza biz gençliklerini ve çocukluklarını yaşatamıyoruz. Bu çocuklarımız tabiri caizse test ve tost arasında sıkışıyor ve hayatının en dinamik günlerini sessiz sakin test çözerek geçirmek zorunda kalıyorlar” dedi.
Güneş, durumun farkına varan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) denilen sistemle ortaokullardan liseye öğrenci alacağını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, programa 27 fen lisesinin katkı ve destek verdiğine değindi.
Kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan Amasya Valiliği, Amasya Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Müdürü İsmail Ayan da, 2 gün sürecek kongrede öğrencilerin özgüven kazanması, kendini tanıma-bilme, fen lisesi öğrencilerinin yapmış oldukları bilimsel çalışmaları, bilimsel bir platformda sunmaları bu sayede ürettikleri projeleri ve çalışmaları paylaşmalarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı.
Kaynak: iha