Bir çınar devrildi, efsanenin çöküşü, FIFA düşürdü ya da biz düştük. Herkes olayı farklı anlamlarda anlatabilir. Ama hepsinin sonunda ortak bir nokta var. Karanlık olan geleceğimizle birlikte 2016-2017 sezonunda 3.Lig’deyiz !
Kulübü bu hale kim getirdi, nasıl oldu da 4 yılda bu kadar çöküş yaşadı. Herkesin kendine göre anlatış şekli, kendine göre suçladığı kişi ve kişiler var. Yapılanlar ya da özellikle yanlış yapılanlar, herkesin kulübün bu hale gelmesinde konuyla ilgili farklı farklı yorumu var. Suçluyu herkes parmağıyla gösterir, günah keçisi seçer ve tartışmalar devam eder. Ben haklı olanı yazacağım. Tartışmaların devam edeceği amatör kümeye de düşsek haklı olanları !
– 29 Mayıs 2011, Orduspor 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktı. Tüm şehir destek çıktı. Ama dönemin başkanı ‘ben başardım’ dedi. Haklıydı !
– 31 Mayıs 2011, Daha Süper Lig’e çıkalı 2 gün geçti. Taraftarlar sevinçlerini bile bitirmedi. Dönemin Başkanı ‘Takımı 3 yıl içinde Avrupa’da oynatacağız, 5. yılımızda Süper Lig şampiyonu yapacağız’ dedi. Haklıydı !
– 9 Haziran 2011, Dönemin Başkanı ‘Kulüplerin Ekonomik olarak yukarılara çıkmaları için Aziz Yıldırım’ı örnek almaları gerektir ve biz de sayın Yıldırım’ı örnek alarak ekonomimizi en yüksek yerlere taşımayı hedefliyoruz.’ dedi. Haklıydı !
– 13 Aralık 2011, Dönemin Başkanı ekonomi anlamında örnek aldığı Aziz Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Fenerbahçe hakkında defalarca ‘Şike Yapan Küme Düşürülmeli’ dedi. Haklıydı !
– 2011 yaz dönemi Atanasov Georgiev, 2013 yaz dönemi ise Aleksandr Kletskov Orduspor’a transfer oldu. Orduspor hazırlık maçında bile oynamayan bu oyunculara faizler hariç 136.500 Euro 71.500 USD borçlandı, borçlanmış ! Haklılardı !
– Centilmenlik ödülü alan taraftarları, senaryo kötüye döndüğünde hep suçlayan dönemim başkanı. Haklıydı !
– Sene başında girdiği seçimde Orduspor’un genel kurulunda Kulübün şirketleşme isteği ile ilgili olan maddeye kadar aday olup sesini çıkarmayan, bu oylama olumsuz sonuçlanınca ben zaten aday olmayacaktım ki diyen eski başkan.. Haklıydı !
– Pazar günü Orduspor’un iç sahada maçı varken Cumartesi günü Güzelorduspor’u 19 Eylül’de oynatan ya da Mor-Beyaz olan stadyum tabelasını yeşil-beyaz yapan şehrin ileri gelenleri.. Haklılardı !
– Çoğu şehirde belediyeler otoparkları gelir kaynağı olsun diye kulüplerine karşılıksız verirken, Orduspor’un kiraladığı otoparkı borcunu ödemedi diye haciz ile elinden alan Belediye… Haklıydı !
– Sezon başında borç yükü omuzları aşmışken, tahtayı son dakikada açıp sayısız oyuncu transferi yapan yönetim ve teknik ekip… Haklılardı !
– Sezon genelinde daha çok sosyal medyada boy gösteren ve özellikle eski başkan ile karşılıklı laf dalaşına girmekten geri kalmayanlar yöneticiler. Haklılardı !
– Büyük bir inançla sezon başında yeni yönetime gelenler, sezon sonunu beklemeden birer birer ayrılırken, mevcut başkan ‘Göreve çok iyi duygularla geldik ama başarılı olamadık. Bunu kabul ediyorum. Beceremedik’ dedi. Haklıydı.
– Orduspor markasına, ismine sahip çıkmaya çalışırken, Ordu’da spor ne olursa olsun devam etmeli ama Orduspor adı altında ama 1967 Orduspor adı altında diyen mevcut başkan. Haklıydı !
– Lig düştükçe, tribünlerin yolunu unutan taraftarlar. Siz de Haklıydınız !
Bakın suçlu değil de haklı olanlara bakınca ne kadar da fazlalarmış. Daha hatırlayamadığım bir sürü konu vardır muhattaplarının sonuna kadar haklı olduğu. İlk başta dediğim gibi ”Amatöre de düşsek siz haklısınız !”