Her ülke gibi, Amerika da çıkarına uygun dış politika uyguluyor. Ancak farklı bir olgu var. Amerikan dış politikasında, ülke çıkarlarından ziyade ''Doların Rezerv Para'' niteliğinin korunması, esas alınıyor. Böyle olunca, Amerikan dış siyaseti, dolar ile özdeşleşiyor.

Bir réalité var ki, bunu pek az insan bilir. Gerçekte dolar, Amerikan devletinin parası değildir. Dolar, FED adındaki banka tarafından basılır ve piyasaya sürülür. FED adlı bankada, Amerikan Devletinin hissesi dahi yoktur. FED'in sahipleri 8 aileden oluşuyor. 8 aile dolar ile Amerikan ekonomisini idare ederler. Yetinmezler ''Dolar ile dünyayı idare etme'' politikası uyguluyorlar. Niyetlerini de saklamıyorlar.

Böyle olunca, Amerikan halkını ilgilendiren ''dış politikadan'' söz edilemez. Amerikalılar, 8 ailenin çıkarı için çalışıp dururlar. Her yıl, Amerikan Devleti FED' e 500 milyar dolar civarında faiz öder. Dünyanın en borçlu ülkesi Amerikan Devletidir. Şu anda 30 trilyon doları aşmış durumda ve her dakika artıyor.

Amerikan dış siyaseti denilince, aklımıza DOLAR ile Dünyayı İdare etme siyaseti gelmelidir.

Doların uluslararası geçerliliğini sağlamak için, kurallar vardır. ''Petrol dolar ile satılmak'' zorundadır. Uluslararası hukuka göre, petrol dolar ile satılacak diye bir hüküm yok. Ancak, görünmeyen bir kuvvet petrolün dolar ile satılmasına mecburiyet getiriyor.

Bankerler paralarının hareketini takip ederler. Dolar havalesi yapıldığı zaman, önce Newyork'a gider, oradan gideceği yere aktarılır. Doları, Kadıköydeki bankadan, Taksimdeki bankaya havale etmeniz dahi sonucu değiştirmez.

Doların yerine, rezerv bir para yaratılmasına ya da doların rezerv para tutulmasına negatif etkide bulunacak uluslarası eylemlere FED müsaade etmez. FED, Amerikan ordusunu harekete geçirir ve bu eyleme girişenleri perişan eder. Nitekim, Saddam ve Kaddafi, altın karşılığı petrol satmaya kalkınca, yok edildiler.

Şangay Beşlisi diye Rus, Çin, İran önderliğinde kurulan örgüt, güvenlik ve ekonomik işbirliğini amaç ediniyorsa da gerçek amaçları ''dolar yerine yeni bir uluslararası geçerli para'' üretmektir. Sonuç ortada. Çin, Rusya ve İran, ABD nin bir numaralı hedefi haline geldi.

Amerika'da ilginç bir halk vardır. Siyasiler, Amerikan Halkını ikna etmeden, dış politika uygulayamazlar. Bu nedenle, İran hakkında ''İsrail güvenliği ve terörizmi destekleme'' suçlaması yapılıyor. Çin için, Tayvan sorunu gündeme taşınıyor. Rusya malum. Oyuna geldi. Ukrayna ile savaşıyor.

Amerika, dünyadaki hiç bir sorunu çözmez. Kontrollü kargaşa yaratır. Kargaşa ortaya çıktığında, devletler DOLAR REZERVLERİNİ artırıyor. Artan talep dolara değer kazandırıyor.

Dünya dolar yerine geçerli bir para bulmadığı sürece, kargaşadan ve savaşlardan kurtulamaz.