Kesinlikle hayır. Amerika asırlık siyasi politika hazırlar ve uygular. Arada bir sapmalar olacaktır. Bu sapmalar, reel politikadan kaynaklanıyor. Bir süre sonra, klasik politika kaldığı yerden devam ediyor.

1. Amerika kontrollü kargaşa siyaseti uygular. Her türlü kargaşadan dolar zafer ile çıkıyor. Kargaşanın gerisinde sıcak çatışma olması tercih edilir. Zira, silahlı çatışma daha çok silah satmayı kolaylaştırıyor.

2. Amerika, mevcut uluslararası sorunları çözmez. Aksine, yeni sorunlar yaratır. Sorun yaratıldıkça, doların ''rezerv para olarak tutulma oranı'' yükseliyor. Dolar egemenleri, para kazanıyor.

3. Amerika, düşman yaratarak ülkeleri denetimde tutar. Klasik Aristo siyasetidir. Aristo, Büyük İskenderin Hocası idi. Feth ettiği ülkeleri kontrolünde tutmak için İskender hocasına ''nasıl bir siyaset uygulaması gerektiğini'' sordu. Aristo ''İdaren altına aldığın devletleri birbirine düşür, sonra da arabulucu olarak devreye gir'' diyordu. Bu klasik siyaseti, İngilizler kullandılar. İkinci Dünya Savaşınan sonra ABD kullanıyor. Müttefik olması sonucu değiştirmiyor.

4. Amerika arkasına başka ülkeleri almadan uluslararası siyaset üretmez. Adına Koalisyon der. Koalisyona katılanların işlevsel olması gerekmez. Amerika’nın en büyük Uluslararası Koalisyonu Nato dur. Nato'ya düşman yaratmak, ABD’nin işine geliyor.

5. ABD, doların uluslararası geçerli para olmasına engel olucu siyasete izin vermez. Petrol ve doğal gazın, dolar ile satılacağına dair uluslararası hukuki bir kural yoktur. Ancak, petrol ve doğal gazı dolardan başka para ile sattırmaz. Satanları, uluslararası ödemele sisteminden çıkarır. Doğal gaz ve petrol dolar ile satıldığı zaman, dolara talep doğuyor. Talebi olduğu için, karşılıksız kağıt para dolar değer kazanıyor.

6. Amerika, dünyanın en büyük silah üreticisidir. Ürettiği silahları dünyaya satar. Sattığı silahların, ABD'ye karşı kullanılmasını önleyecek düzeni kuruyor. Amerikan uçağını, Amerikaya ya da Amerikanın istemediği bir ülkeye karşı kullanamazsınız.

7. Amerikanın sürekli, dostları ve düşmanları yoktur. Sürekli çıkarları vardır. Amerikanın çıkarı bittiği anda, ortağını kaderine terk eder. Ortağın, en yakın Müttefiki olması sonucu değiştirmiyor. Amerika ile ittifak içerisinde olanlar her daim hüsrana uğramıştır. 75 yıl önce ''Uçağı bedava vereceğim'' diyerek, Türklere uçak fabrikasını kapattırdı, şimdi parasını aldığı halde vermiyor.

8. ABD, Ülkelerin sosyo-ekonomik zaafiyetini bilerek ''tuzak siyaseti'' uygular. O kadar inandırıcı davranır ki, yanılanlar kaybeder. Küveyti, Saddama karşı kullandı. Küveyti işgal eden Saddam büyük darbe aldı.Ukraynayı, Rusyaya karşı kullandı. Rusya gibi ülke dahi, tuzağa düşmekten kurtulamadı. ABD den, çıkarınıza yönelik, bir teklif geliyorsa, kesinlikle tersini yapın. Kazançlı çıkacaksınız.

9. Başarılı bir uluslararası siyasetin gerisinde, ABD den uzak durmak vardır. De Gaulle döneminde Fransa bu başarıyı göstermişti. Günümüzde, Çin başarıyor. Avrupalılar işin farkındalar ve Avrupa Ordusunu kurmak istediler. Ukrayna Savaşı, bu girişimi şimdilik ertelemiş bulunuyor.

10. ABD devletlerin güçlenmesini istemez. Bu amaçla, ülkeleri ve koalisyonları bölmek için elinden gelen her şeyi yapar. Müttefik olması, böl ve yönet siyasetini değiştirmiyor. Yugoslavya parçalandı. Sovyetler Birliği parçalandı. Natoya karşı kurulun Varşova Paktı üyeleri Natoya alındı. Bir zamanlar, Nato düşmanlarının merkezi üst görevi yapan Polonyanın, şimdi Nato üyesi olması, gerçekleri ayna gibi yansıtıyor.