Amerika, Fırat'ın Doğusunda, PKK/PYD teröristlerini silahlandırıyor, finanse ediyor, eğitiyor. Uluslararası hukuka göre, böyle bir eylem kabul edilemez. Amerika, yaptıklarına hukuken gerekçe uyduruyor. IŞID terör örgütü ile mücadele edildiğini, uluslararası topluma beyan ediyor.

Dünya şu gerçeği biliyor. İŞID terör örgütünü Amerika organize etmiş. ABD Başkanı D.Trump ''bu gerçeği'' söylemişti. Amerika, İŞİD'i kullanarak, hedef ülkelerde terör yaratıyor. Haksız müdahalesine gerekçe uyduruyor.

BM şartının 51. Maddesine göre ''Devletler, ülke çıkarlarına zarar veren teröristleri durdurmaz ya da durduramaz ise, zarar gören ülke, akeri müdahale etmeye'' hak kazanıyor. Amerika bu maddeye sığınıyor.

Birleşmiş Milletler Şartının 51. maddesine istinaden, Türkiye, Suriyenin Kuzeyindeki terör odaklarına, uçaklar ile müdahale ediyor. Şu ana kadar, 89 hedefin imha edildiği ve 184 teröristin etkisiz hale geldiği açıklandı.

Suriye rejimi, Rusları ve İranı ülkesine davet etmişti. Böyle bir daveti, uluslararası hukuk meşru sayıyor. İran ve Rusya, Suriyedeki Rejimi koruyor.

Türkiye'nin son müdahalesinde bir gerçek ortaya çıktı. Suriyedeki hava sahasını, Ruslar, Türklere açmış. İran'ın sesi çıkmıyor. Suriyede, Rejimi destekleyen medya, Türkiyeye methiyeler yazıyor. Nedeni ''Türkiyenin, her koşulda Suriyenin toprak bütünlüğüne saygılı olacağını beyan etmesinden'' kaynaklanıyor.

Gerçekten Türkiye, hiç bir ülkenin toprağında gözü yok. Amacı teröristleri etkisiz hale getirmek. Amerika ise tam tersini yapıyor. Fırat'ın Doğusunda terörist bir devlet inşa ediyor. Bu terörist devlet, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tanımıyor. Uluslararası hukuka göre ''suç'' işliyor.

Rusya, Suriyedeki Rejim ve İran ''Suriye'de Amerikayı'' istemiyor. Türkiye de Amerikanın teröristleri desteklemesinden son derece rahatsız. Suriye Rejimi, Rusya, İran ve Türkiye'nin çıkarları özdeş hale geldi. Bu özdeşlik, devam ettiği taktirde, Amerika, Suriyeden kovulabilir.

İşin farkına varan Amerika, teröristleri yalnız bıraktı. Harekata, ses çıkarmıyor