Türk değilsin, peki o zaman neysen o olmaya devam et. Benim ufak dertlerim yok ki senin milletinin ayrılığına takılayım... İnsana bakarım ben! Benim derdim doğru olmak çalışkan olmaktı, sana zor geldi o ayrı... İlkemdir mesela büyüklerimi sayıp küçüklerimi sevmek... Ulu önderin gösterdiği hedefe yürüyeceğimi her gün, her sabah haykırarak hatırlamaktı yaptığım, cocuklarımın da yapacağı... Ama sen engel oldun! Benim dedem, dedelerim senin yıllardır bu topraklarda yaşamana karşı olmadı ama sen geldin ve yıllar önce beceremediğin bağımsızlığın laflarını etmeye başladın. Bir açtın ağzını susmadın ki hoş bizde demokrasi seni konuşturmak. Ordan burdan yıllarca tırtıkladın. Tırtıkla, benim olan senindir bizim buralarda. "Sana taş atana ekmek at" diyenlerden babannem de sen dağda canlarımızı aldın mecliste koltuğumuzu. Durmadın, hâlâ kafamızı şişiriyosun be arkadaş! Neydi derdin? Kürtçe mi? Yıllardır içine sindiremediğin egemenliğimiz mi? İkilik çıkardın ayrı gördün kendini. Ne bir Yunan olabildin ne bir Bulgar ne savaş verebildin ne de iç huzurun var, bir karın ağrısıdır belli. 

Limon sıktın bize be arkadaş! İhanet ettin dedelerime... Sen özgürlük diyorsun ya anadilini kürtçeleştiriyosun hani de sorasım geliyor o zmn senin baban kim diye? Sonra da babalarımız ayrıysa senin benim toprağımda işin ne? Bir sınır var bilir misin iki kıtayı bağlar 7bölgedir. 3tarafı deniz, 81 il, 76 Milyon insan... Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Boşnağı bir "cumhuriyet" kurduk adını Türkiye koyduk. SınırlarındaTürkiyeli doğulur ama Türklük isteyince olur! İşte buralarda dil Türkçe. Hepimiz, herbirimiz aynı dili konuşuyoruz memnuniyetle. Kafalar aynı calışıyor. Ayrı-gayrılık yok! Sense istemedin arkadaş! İşte özetle biz Türkiyelilerin hikayesi bu.


Türküz, doğruyuz, çalışkanız!
Peki ya sen Türk değilsin, bu düşüncelerle doğru da değilsin. "Çalışkan" mısın arkadaş? Ne kattın bu ülkeye? Hep ezildin, horlandın, dış dünyada kürtlük propogangası yapabildin de yıllardır yediğin içtiğin bu vatana ne kattın? Dilini konuşamadın eşitlik dışı kaldın da bu ülkeye ne kattın? Yıllarca yaktığın canlardan ver hesabını? Haklı savaşlar dağda değil meydanlarda olur hic düşündün mü? Haklı savaşta silahlar eşittir hiç dikkat ettin mi? Sen şehit denizi yarattın bize. Bayram demedin molotof kokteyli paylatıverdin. Gün yüzüne çıkanlarının, meclise adım atanlarının ayağında dağ çamuru var. Bilemedin ki 90 küsür yıllık Türkçe resmi dilli bir ülkede 21. yüzyılda bir kelime Türkçeden yoksun insan kitlesi benim eksiğim değil. İsteğim ırkçılık değil Türkçülük! Ben sana ben Türküm sen değilsin demiyorum. Diyorum ki arkadaş sen de gel, sen de bizlesin. Ben Türklüğü bir başkasını yererek değil, ezmek için değil gururumdan dile getiriyorum. Birlik için yüceltiyorum. Gel gör ki biri yüzde ellim ediyor cumhuriyete dikmiş gözleri, sindirememiş Atatürk'ü bir türlü içine; diğeri Türklüğe köpürmüş Türkiye'ye geçiriyor hançerini. Sonunda el ele veriyorlar bir cocuğun andından çıkarıyorlar hınçlarını. Son söz şu ki "ne mutlu türküm diyene"! Atatürk'ün yarattığı Türkiyeyi sindirebilene...