Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm konusunda çalışmalarına devam ediyor.
İlçede ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için büyük çaba gösteren Altındağ Belediyesi, çocukların çevre bilinci kazanmasına yönelik tiyatro etkinliği düzenledi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Altındağlı çocuklar, atıkların geri dönüşüme kazandırılması hakkında bilgi sahibi oldu.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, her geçen gün ilçeyi daha temiz bir hale getirmek için çalıştıklarını belirterek çevre bilinci üzerinde durdu. Vatandaşların çevre bilinci konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Tiryaki, geri dönüşüme destek verilmesini istedi. Başkan Tiryaki, temiz ve sağlıklı bir çevrenin oluşturulmasında sadece belediyenin rolü olmadığını kaydederek, “Bu doğrultuda vatandaş da sorumluluk almalıdır” dedi.
Geri dönüşümün ülke ekonomisine ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağladığını dile getiren Tiryaki, enerji tasarrufunun da bu yolla sağlandığını ifade etti.
Altındağ Belediyesi ve Çevre Koruma Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Aydınlıkevler, Yıldırım Beyazıt ve Telsizler İlkokulu öğrencileri yer aldı. Minik tiyatrocular, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını anlatarak herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.
Sağlıklı bir çevrede yaşamak için sorumluluklarının farkına varan Altındağlı öğrenciler, ambalaj atıklarının çöp olmadığını bu atıkların geri dönüştürülüp ülke ekonomisine kazanç sağlayacağını öğrendi. Tiyatro sonrası öğrencilere, bilgilendirici broşürler, geri dönüşüm kutuları ve atıkların ayrı atılmasını simgeleyen magnetler dağıtıldı.
Kaynak: iha