Ankara’dan  Ayvalık yoluna çıktık. Yol bizim bildiğimiz yol. İlk durak Eskişehir Orduevi. Oradan Bursa ve oradan Balıkesir’e gidiş. Bursa Balıkesir arasında oto yol yapılmış. Oto yoldan geçmek 77 TL. Bizim para ,ile 77.000.000 TL ama RTE parası ile sadece 77 YTL. Soırdu7mn bu yollarda da geçiş garantisi var mi diye . Olmaz mı dediler. Peki çay içerken sordum. Çay içme garantisi, de var mi diye. Allah’tan yokmuş. O zaman bir çay içerek paçayı kurtardık. Öyle diyorum çünkü bir çay dahi 6.000.000 TL. 

Artık Türkiye eski Türkiye değil  denilen şey işte budur. Bir bardak limonata 8.000.000 TL bu da şüphesizki 8 RTE TL sidir. Bir ülkenin parası bu kadar yerlerde sürünürse. Yaşamı da yerlerde sürünür. 

 Biz yine günlük siyasette girelim. Günlük siyasette te ne var derseniz, Yine en başta bizim Sedat var.  Artık buralarda herkes Sedat Peker taraftarı.  

Hukuk Müşavirleri Hukuk Bilmiyorlar mı? 

Devlet dairelerinde ve Basın İlan Kurumda görevli hukuk müşavirlerinin Anayasamızda bir 10.Madde olduğunu bilmiyorlar. Galiba. NEDEN bunu böyle yazdık. Biz oldum olası muhalif gazeteleri okuruz. Bu gün bunları hepiniz biliyorsunuz ama liste halinde sunalım. Sözcü, Cumhuriyet, Karar, Yeniçağ, Kokusuz, Millî Gazete, Birgün, Evransel, Yeni Asya, Yeni mesaj 

Buna karşılık yandaş gazete diye herkesin bildiği gazeteler ise: Türk Gün, Sabah, Akşam, Analiz,  Takvim, Yeni Birlik, Yeni Şafak, Hürriyet, Milliyet, Posta, Aydınlık vs. 

Yukarıdaki, gazetelere verilen basın ilan Kurumu  reklamları değil ama Devlet bankaları reklamları 0. Yanlış okumadınız sıfır. Buna karşılık yandaş gazetelere verilen reklamların toplamı ise 392.000. Bu ilanlar kamu bankalarının dağıttığı ama hükümete yakın gazetelerin ilanlarıdır. Birinci guruptaki muhalif gazetelere is 0( Sıfır) ilan verilmiş. 

Anayasamızın 10. Maddesi’ni tekrar yazalım ve görelim:  Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.  Bu madde görüldüğü gibi iktidar yanlısı vatandaşlarımıza bir üstünlük vermiyor: 

Anayasamızın üstünlük vermediği hiç kimseye ve kuruma üstünlük verilemez. Eğer bir üstünlük veriliyorsa orada bir NEDEN olmalıdır. Çıkarlarımız olabilir. Bizim birilerden korkumuz olabilir. Brizim bir sempatimiz olabilir. Burada birinci, sıra çıkarlarımızdır. Çıkarlarımız değilse korkularımızdır. Bu ikisi değilse bu dengesizlik olmaz. Bir tarafa 392.000 diğer tarafa sıfır. Bu kendiliğinden olmaz. Düşünelim. 

Burada herkes tatilde kumda yanıyor dinleniyor denize giriyor. Ama düşünce de insanı bırakmıyor. 

Bu günün sözü: İnsanların sana sundukları gib kabul etme hayatı.( Andre Gide)