Her mayısın ikinci Pazar gününü  ‘Anneler Günü’  olarak kutlarız.  Anneler Günü evrensel bir gündür. Gerek Ülkemizde; gerek Dünya’da milyarlarca ana; çocukları tarafından sevgi ve saygıyla anılırlar. Bizi yetiştiren, büyüten, okutan ve meslek sahibi yapan insanlardan birisi ve en önemlisi annelerimizdir.  O halde senede bir günde olsa annelerimizi hatırlayıp; onları  ziyaret etmemiz, halini  hatırını sormak; eğer  uzaktaysanız telefonla;  onları hatırlayıp  hal ve  hatırını sormak; kanımca yapmanız gerekenlerdir.  Elbette bu davranış; yakınlarınızla  sevgiyi; daha geniş anlamda barışı;  toplumsal anlamda ise  sevgi, barış ve Ulusal Birliğimizi güçlendirip; Millet olarak barışı,  huzuru  birlik ve bütünlüğümüzün  daimi olmasını sağlar.

     Anneler günü Ülkemizde 1955 yılından bu tarafa  kutlanıyor.  İnsanlar doğar, yaşar ve  ölür; bu bir doğa kanunudur.  Dolasıyla bizi  çocukluğumuzda  en iyi şekilde bakan, büyüten, bizim eğitim olanaklarına kavuşmamız  için yapılması gerekenleri yapanlardan birisi annelerimizdir. O halde  ‘Anneler  Günü’nde  bize düşen işlerden biriside  annelerimizi hatırlayıp sormak, ziyaret etmek  sevgiyle ve saygıyla  dolu olmaktır.  Bu olgu aynı zamanda toplumsal barışı da yaşamamıza ve toplumsal uzlaşmacı anlayışı getirir.

      Bizler bugün çeşitli yaşlar ve yerlerde yaşıyan; işlerimizi yapan veya yapmaya odaklanmış insanlarız. Ama unutulmamalıdır  ki hepimizi annelerimiz doğurdu, baktı, yürüttü; sonra  genç olduk ve daha sonra orta yaşlı ve daha yaşlı  duruma gelmiş iken işimizi yapan birer insan olduk.  Belki bizi doğuran annelerimiz her türlü zorluğa göğüs gerdi; birçok zorlukları yenerek  bizi yaşama kattı.

      Şurası  unutulmamalıdır ki  bizleri yaşama katan  sevgili annelerimizdir.  Tüm  Annelerin

 ‘Anneler  Günü’ kutlu olsun.