Soma’da meydana gelen maden ocağı felaketinin ardından ertelenen “Okul Öncesi Eğitim Şenliği”, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yapıldı.
Minik öğrenciler program öncesi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i makamında ziyaret ettiler. İlçede ki anaokul ve kreşlerinin katıldığı program kortej yürüyüşüyle başlayıp konuşmalar, stantların ziyareti ve çeşitli aktivitelerle tamamlandı.
Okul Öncesi Eğitim Şenliği için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen anaokulu ve kreşler kortej eşliğinde Döşemealtı Semt Pazarı’nda toplandı. Rengarenk kostümleriyle çiçek bahçesini andıran minik öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikler İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül’ün konuşmalarıyla devam etti.
Belediye Başkanı Genç yaptığı konuşmasında, “Bugün burada çok özel ve çok anlamlı bir tören için toplanmış bulunuyoruz. Özel diyorum çünkü konu çocuklarımız ve onların geleceği olunca, biz anne ve babalar için daha özel ve anlamlı ne olabilir ki?” dedi. Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Başkan Genç, “Burada ki en önemli amaç, yavrularımızı öğrenmeye ilgi uyandırmaktır. Anaokulları ve kreşler çocuğa bilgi aktarmaktan çok, çocuğun içinde var olan yeteneklerinin serpilip gelişmesine yardımcı olmaktır” diye konuştu.
Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise 3-6 yaş arası çocukların eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Baygül, “Hiç şüphesiz bir milletin en büyük zenginliği çocukları, gençliği ve geleceğidir ve Bir milletin kalkınmasının temeli de kilit olarak insandır. İnsanların her şeyi kavraması hayatına yön verebilmesi 3 yaşından başlayarak 6 yaşına kadar olan gelişmenin sonucudur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi bir şekilde eğitip çağa hazırlamak durumundayız” dedi.
Kaynak: iha