CHP Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Tanju Bozkurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir yıl önce Gezi Parkı olaylarında yaşananlar hakkında mektup yolladı.
CHP Ardahan Gençlik Kolları İl Başkanı Tanju Bozkurt ve üyeleri, gezi parkı olayında yaşananların anlatıldığı ve rahatsızlıkların dile getirildiği bir mektubu Başbakana gönderilmek üzere postaya verdi.
Ardahan PTT Şubesi önünde toplanan CHP Gençlik kolları İl başkanlığı üyeleri ve CHP İl Başkanı İlimdar Senem burada bir basın açıklaması yaptılar.
Ardahan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tanju Bozkurt tarafından yapılan açıklamada “ Bugün geçen sene 29 Mayısta başlayan gezi eylemlerinin yıl dönümüdür. Gezi eylemlerinde kaybettiğimiz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan ve gezi eylemlerinin yıl dönümüne bir hafta kala öldürülen Ağur Kurt’u rahmetle anıyoruz. Taksim gezi parkının betonlaşması ve AKP yandaşlarına peşkeş çekilmesini engellemek için başlayan gezi eylemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın direktifleriyle polis şiddeti uygulanarak eylemi bastırmak istenmiştir. Bir karnaval havasında devam eden eylem bu şiddet karşısında ortalığın savaş alanına çevrilmesine neden olmuştur. Bu yoğun baskıya karşı ülkemizin bir çok yerinde Hükümet karşıtı eylemlen yapılarak Taksim direnişine destek olunmuştur. Bu sıra bir çok genç arkadaşımız Polisler ve AKP yandaşları tarafından şehit edilmiştir. Türkiye ayaklanmış her ilde her yer taksim her yer direniş” sloganları atılarak destek eylemlerine destek çıkmışlardır. Eylemlere yaşı, mezhebi, etnik kökeni, gelir seviyesi bir birinden farklı insanlar katılım sağlayarak gezi ruhunu oluşturmuştur.''
Kaynak: iha