İlimiz Ordu’da en önemli altyapı sorunlarından biride arıtma tesisleridir. Günümüzde artık atıksu, kanalizasyon derin deniz deşarzı ve benzer yöntemlerle yapılmıyor. Kanalizasyon ve atıksular; yapılan kimyasal arıtma tesislerine getiriliyor. Burada kimyasal ve biyolojik arıtmadan geçtikten sonra; temiz su olarak  derelere, ırmaklara veya denize bırakılıyor. Bırakılan su mutlak arıtmadan geçmiş temiz su olarak bırakılıyor.

      İlimiz Ordu’nun da bazı ilçelerinde; Büyükşehir olmadan önce var olan beldelerinde gerekli olan altyapılar kısmen var veya halen tamamlanması gereken yerleşim alanları da var. Buralarda çoğunlukla bu biyolojik arıtma tesisleri ya hiç yok; yada birkaçında var.  Küçük yerleşim yerlerinde bu sorunlar paket arıtma tesisleri yapılarak çözülebilir. Günümüzde artık bu sorunların biyolojik ve kimyasal arıtma tesisleri yapılarak kökten çözülmesi son derece önemlidir. Bu görevde Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanındadır. Bu nedenle mümkün olan çabuklukla bu sorunların çözümlenmesi Ordu’yu çok daha güzel ve altyapı problemlerini olabildiğince en aza indirilmiş  hale getirecektir.

     Ordu İlimiz bir deniz kentidir ve öncelikle mavi bayraklı plajlarımızın korunması ve temiz deniz yapısının geleceğe yönelik devam etmesi de son derece önemlidir. Temiz deniz, temiz dereler, çaylar, ırmaklar ve göller hepimizin özlediği ve beklediği özelliktir.