Artvin’in Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesinde yaşayan Gümüşkaya ailesi samanlıktan bozma evlerinde yaşam mücadelesi veriyor.
2 yıl önce elektrik tesisatından çıktığı sanılan bir kaza ile evleri yanan Hasan Gümüşkaya ve ailesi evsiz kaldı. Evleri yanan aile evsiz kalınca çareyi samanlıkta kalmakla buldu. Ekonomik durumları iyi olmayan ailenin samanlıktan başka çıkar yolu kalmadı. Hasan Gümüşkaya ve ailesi daha önceden hayvanlar için yapılan barınağın üst katı olan samanlık kısmını onararak ev haline getirdi ve yaşamaya devam etti. Dere kenarında bulunan samanlık gece soğuk olmasına karşın samanlığın etrafını çeviren Gümüşkaya ailesi elektrik yerine gazlı lambalarla yaşamaya çalışıyor. Hasan Gümüşkaya çeşitli işlerde çalışarak evini geçindirmeye çalışırken 3 çocukla yaşama sarıldı. Baba Hasan Gümüşkaya özellikle yurt dışında aşçılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışırken üç çocuktan biri üniversite okurken diğeri dershaneye giderek okumak için mücadele veriyorlar.
Artvin Valiliği ve Hopa Kaymakamlığı’ndan yardım beklediklerini belirten Hatice Gümüşkaya ise “Sadece çocuklarım için ev istiyoruz. Biz çalışarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Yokluk olunca her şey insanın başına geliyor. Allah kimseye yokluk yaşatmasın, Devletimize de zeval vermesin. Bize yardım edilirse bizde kendimizi bir eve atıp yaşamımıza devam ederiz. Sokakta kalacak halimiz yoktu. Çareyi samanlığı onararak bulduk. Şimdilik böyle yaşamaya devam ediyoruz. İnşallah ilerde bir evimiz olur iki çocuk okutuyoruz. Yaşam şartlarımız çok zor” diye konuştu.
Gümüşkaya ailesinin samanlık evin altında kalan bölümde ineklerin kaldığı gözlenirken inek pisliklerin evin hemen alt tarafında döküldüğü görüldü. Gümüşkaya ailesi şimdi devletten kendilerine uzanacak bir el bekliyor.
Kaynak: iha