ORDU (AA) -  Irak’ın Erbil kentinde tünelin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 Türk işçiden Mehmet Şahin'in memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesindeki evinde hüzün var. 

Kazada hayatını kaybeden iki kardeşten Mehmet Şahin'in Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları ve komşuları, Şahin'in eşi Şeyma Şahin'e başsağlığı dileğinde bulundu. 

Şeyma Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle en son dün görüştüğünü söyledi.

Geçen ay izne gelen eşinin 25 Kasım'da tekrar Irak'a gittiğini anlatan Şahin, "Ben kendisiyle her gün görüşürdüm. Dün de iki kere görüştük. Zaten geçen ay izne gelmişti ve 25 Kasım'da tekrar Irak'a dönmüştü. Son görüşmemizde çıkışının verildiğini söyledi. Kendisi bugün gelecekti, gelemedi şimdi başka türlü geliyor" dedi. 

Mehmet Şahin'in iki çocuğundan biri olan Erkut Şahin (12) de annesine ait telefonla babasıyla çektirdiği fotoğraflara bakarak gözyaşı döktü.

- İlk iş gününde hayatını kaybetti

Bu arada aynı kazada kardeşi Mehmet Şahin ile hayatını kaybeden ağabey Ahmet Şahin'in izinli olarak geldiği memleketinden iki gün önce Irak'a gittiği öğrenildi. 

Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Şahin'in Cuma günü yakınlarıyla vedalaşıp Irak'a gittiği ve ilk iş gününde meydana gelen kazada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ahmet Şahin'in iki çocuğu ve eşinin Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

- "Bizimle 'hakkınızı helal edin' diye vedalaşarak gitti"

Kazadan yaralı kurtulan Turgay Şahin'in babası Abdullah Şahin ise oğlunun kurtulmasına sevindiğini ancak amca çocuklarının vefatından dolayı çok üzgün olduklarını dile getirdi. 

Olayı oğlunun kendisini aramasıyla öğrendiğini vurgulayan baba Şahin, şöyle konuştu:

"Oğlumla ilk görüşmemde bana 'ayağının kırık olduğunu ve amca çocuklarının vefat ettiğini' söyledi. Sabah görüştüğümde ise 'ayağında kırık olmadığını sadece ezilme olduğu' bilgisini verdi. Ahmet Şahin cuma günü buradaydı, hatta bizimle 'hakkınızı helal edin' diye vedalaşarak gitti. Oğlum Turgay ile Mehmet Şahin'in çıkışları zaten verilmişti. En geç yılbaşına geleceklerdi. Ahmet Şahin ise kalfa olduğu için biraz daha geç gelecekti." 

Baba Şahin, oğlu Turgay Şahin'in aldığı kamyonetin borcunu ödemek için Irak'a çalışmaya gittiğini,  ölen Mehmet Şahin'nin de daha önce inşaat halinde aldığı evi yaptırmak için tünel inşaatında çalışmaya başladığını söyledi. 

Turgay Şahin'in eşi Özlem Şahin de eşinin kurtulmasına sevindiklerini anlatarak, "Allah bize bağışladı" dedi.

Kaynak: aa