Base Jumps şampiyonası için Sapphire'den atlarken binaya takılıp asılı kalan paraşütçü, itfaiyenin 1 saatlik operasyonuyla kurtarıldı. Operasyonu endişeyle izleyen paraşütçünün yakın arkadaşları, paraşütçünün kurtarılmasını birbirlerine sarılarak kutladı.
"Probase World Cup" yarışması kapsamında düzenlenen Base Jumps şampiyonası sırasında Sapphire'den atlarken binaya takılıp asılı kalan paraşütçü, itfaiyenin operasyonuyla kurtarıldı. Üç arkadaşıyla birlikte binadan atlayan ve henüz ismi öğrenilemeyen paraşütçü binaya asılı kaldı. Diğer yabancı uyruklu iki arkadaşı ise başarıyla yere indi. Arkadaşlarının asılı kalması üzerine yardım isteyen paraşütçülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye, 236 metrelik binanın ortasında asılı kalan paraşütçünün kurtarılması için gelen merdivenin yetersiz kalması üzerine bina yetkilileri ile görüştü. Kurtarma operasyonu için seferber olan itfaiye zamanla yarışırken, paraşütçünün arkadaşları uzun süre endişe ile bekledi. Çevredeki vatandaşlar da paraşütçünün kurtarılması çalışmalarını izledi.
İTFAİYE PARAŞÜTÇÜYÜ CAM SİLME ASANSÖRÜYLE KURTARDI
Binanın yüksek oluşu ve merdivenin kısa kalması üzerine bina yetkilileri ile görüşen itfaiye ekipleri, binanın dış cephe cam silme asansörüyle inmeye karar verdi. Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından cam silme asansörüne binen itfaiye erleri, paraşütçünün takılı olduğu bölgeye kadar indi. Ardından paraşütçü asılı kaldığı yerden kurtarılarak yukarı çekildi. Paraşütçü daha sonra binadan alınarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan başarılı gerçekleşen kurtarma operasyonunu ardından endişeli bekleyişleri sona eren diğer sporcular, birbirlerine sarılarak sevince ortak oldu. Çevredeki vatandaşlar da kurtarma çalışmalarının korku ve endişe içerisinde tamamlanmasını bekledi. Paraşütçünün kurtarılması üzerine herkes derin bir nefes aldı.
Kaynak: iha