Trabzonspor Kulübü’nün şikayeti üzerine Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener hakkında ‘güveni kötüye kullanma’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla dava açıldı.
Trabzonspor Kulübü yönetimi, avukatları aracılığıyla eski Kulüp Başkanı Sadri Şener hakkında geçtiğimiz yıl suç duyurusunda bulundu. Kulüp yöneticileri tarafından yapılan şikayette, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı tarihlerde hukuki danışmanlık adı altında bir takım ödemelerin usulsüzce yapıldığı öne sürüldü. Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yüceler Aslan’ın yürüttüğü soruşturmanın iddianamesinde, şüpheli Sadri Şener’in ‘güveni kötüye kullanma’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlamasıyla TCK’nın 155/2, 53/1 maddeleri gereği yargılanması talep edildi. Hazırlanan iddianamede, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı dönemlerde hukuki danışmanlık adı altında yapılan bazı ödemelere değinilerek şu ifadeler kullanıldı:
“Avukatlara yapılan ödemeler defterde giderler hanesine yazılmış olup, bunun sorgusu ve denetimi mümkün olmamaktadır. Zira masraf olarak bu giderle gösterilmiştir. Mülkiye müfettişleri yapmış oldukları incelemelerde bunun masrafa değil de iş avansı hesabına kaydının yapılmasını istemelerinden sonra şüpheli kulüp başkanı iş avansı hesabına kayıt yapıp, avukatları alacaklandırıp sanki avukatların alacağı varmış gibi hareket edinmek suretiyle kulübün hesabından avukatlara 14 kez havale çıkartıldığı ve hesapların kapatıldığı, avukatlara havaleler çıkarıldıktan sonra gönderilen paraların aynı gün ve hatta aynı saatler içerisinde tekrar Sadri Şener’e havale adı altında Sadri Şener adına havale edildiği, sonuç olarak şüphelinin olay tarihlerinde Trabzonspor yöneticisi olup emanette bulunan ve müfettişler tarafından yapılan tespitten sonra şüpheli tarafından ibraz edilen 12 adet avukatlık sözleşmesini de göstermelik düzenleyerek avukatlara borçları varmış gibi hareket ettiği, dolayısıyla bu sözleşmelerin şeklen geçerliliği olsa bile muhteviyat olarak doğru olmadığı, bu durumu anlattığımız şekilde avukatlara yapılan ödemelerin tekrar Sadri Şener’e havale edilmesiyle teyit edildiği, sonuç olarak şüphelinin ticaret ve hizmet ilişkisi bağlamında Trabzonspor kulübünün mallarını idare etme yetkisine haiz olup, kendi kontrolündeki bu paraları kendisinin yararına kullandığı, bu eylemini gerçekleştirirken sahte avukatlık sözleşmelerini ibraz ederek kullandığı ve bu suretle güveni kötüye kullanma ve zincirleme özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği, toplam olarak 3 milyon 939 bin 202 lira kulübün zararına sebebiyet verdiği anlaşılmış, maddi olay savcılıkça bu şekilde kabul edilmiştir. Şüphelinin lehine herhangi bir husus tespit edilememiştir.”
İddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.
Kaynak: iha