Nihayet sevindirici haber geldi. Önemli miktarda Biontech Firması’nın  ürettiği aşıdan 15 milyon doz geldi ve geliyor. Haziran içindede 15 milyon doz aşı daha gelecek; dolasıyla 30 milyon doz aşı haziran bitimine kadar Ülkemizde olacak. Sağlık Bakanlığımızın günde 1,5 milyon aşıyı  yapabilecek kapasitemiz var beyanındanda anlaşılacağı üzere; haziran ayı içersinde 30 milyon doz aşı yapılabilir. İlk aşıdan sonra Biontech Firması’nın ürettiği  aşılarda 6 -8 hafta sonra 2 ci aşının uygulanması gerektiğini; konunun uzmanlarınca açıklandı. O halde özellikle öncelik arzeden meslek gruplarını öne alarak; süratle aşılamaya devam etmeliyiz. Çünkü aşı yegane korunma tedbirimizdir.

      Eğer  Ülkemizin % 70 lik kısmını aşılıyabilirsek; sanırım sorunu kontrol edebilir duruma geliyoruz.  Örneğin Biontech Firması’nın  aşısı   ile 1 haziranda  aşılanan bir kişi; konunun uzmanlarınca  6 – 8 hafta sonra 2 ci  aşının uygulanacağını belirtiyorlar. O halde 1 haziran günü uygulanan bir aşı; temmuz ortasından itibaren ağustos başına kadar olan zamanda 2 ci aşıyı olabilecektir.  İkinci aşı olmadan bağışıklık  durumu   oluşmadığından  güvence kazanılamıyor.

       Öyle görünüyor ki özellikle  20 yaş üstünü  eylül başına kadar aşılayabilirsek;  sorunu  önemli boyutta  aşabileceğiz.

        Umarım Tüm  Ülkemiz  için sağlıklı günler yakındır ve gelecektir.  Salgına karşı kurallara harfiyen uymamız;  çözümü getirecektir.  Tüm  Ülkemize sağlıklı ve güzel günler dilerim.