Sağlık Bakanlığı aşılar gelince; aşılamada belirli bir limiti aşıyor. Bugün itibarı ile 40 yaş ve üstü; ayrıca meslek gruplarının aşılaması da sürüyor.  14. 06. 2021 günü saat 17:13 itibarı ile ilimiz Ordu’da toplam aşılanan kişi sayısı 425,322;  birinci doz uygulanan kişi sayısı 249,268;  2 ci dozu uygulanan kişi sayısı 176,064 tür.  Ülkemiz genelinde ise birinci dozu uygulanan kişi sayısı 34,413,794; 1 ci dozu uygulanan kişi sayısı 20,652,766; 2 ci dozu uygulanan kişi sayısı 13,761,028 dir.  Meslek grupları da aşılamada; öncelik grupları içinde olduğundan;  aşı var olduğu sürece sanıyorum aşılamada önemli yüzdelere ulaşacağız ve enfekte olanlarla birlikte; bağışıklık sisteminin oluşması yakın gelecekte mümkün görünmektedir. Bu durum sevinebileceğimiz noktaya gelmektedir.

     Eğer eylül başında aşılamada  % 70,  seviyelerine gelebilirsek;  o zaman okulların; zamanında yüz yüze eğitime başlama olanağı ortaya çıkacaktır ve sorun yüksek oranda çözülecektir. Toplumsal anlamda; sırası gelen hemen aşı randevusunu alıp; aşısını yaptırmalıdır.

     Düşünün eylül ortalarında virüse karşı; toplumsal bağışıklığımızı kazandığımızda;  hayat çok daha kolaylaşacak;  hepimizin rahat hareket edebileceği ortam doğacaktır.  Özellikle aşılamada yüksek boyutlara ulaştığımızda;   güvenli turizm olgusunu da sağladığımızda; özelikle aşılamada ileri boyutlara ulaşmış ülkelerde;  bekleyen turizm talebini kabul edebilecek duruma gelebilir ve Ülkemize önemli boyutta turizm gelirinin  (şu anda az miktarda )  akmasını gerçekleştirebiliriz.