Küçük yaştaki çocukların telefon kullanımına yönelik uyarılarda bulunan Aktaş "Ekran sürelerine uzun süre bakmak çocuklarda gerilemeye yol açıyor. Mavi ışığa maruz kalmak odaklanmayı etkiliyor. Çocukların zihinsel gelişimini olumsuz yönde çok fazla tetikliyor. Bundan dolayı ailelere önerilerimiz ekran sürelerini düşük tutulmasını sağlamak. Hatta belirli bir yaşa kadar verilememesini söylüyoruz. Çocuk yemek yesin diye ekran açılıyor ve bunlar çocuğun olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Hem zihinsel gelişimi ve otizim gibi bir durum varsa kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

“Bilgi kirliliğine dikkat edilmesi gerekiyor”

Dijital çağın getirdiği yeniliklerin, çocukların hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Aktaş, "Çocukların istediği şey aslında ailelerin onlarla beraber zaman geçirmesi ve oyunlar üretilmesi. Bilgi kirliliği de çok fazla o yüzden ailelerin gözetimi altında olması gerekiyor. Aileler çocuklara belli bir süre koymaları gerekiyor çünkü bir süre sonra bunun önüne geçilemiyor. Çocuk artık ekran bağımlısı ve oyun bağımlısı olmuş halede gelebiliyor ve bunun sonrasında çözüm aranmaya başlanıyor. Bunun öncesinde tabi ki kontrolü sağlamak lazım” ifadelerini kullandı.

DFBF

“Çocukların Ekranla Geçirdiği Süreler İzlenmeli”

Ekran süreleri aileler tarafından takibe alınması gerektiğini söyleyen Aktaş,” Mutlaka ailelerin gözetiminde olması lazım izlediği şeyler yaş grubuna uygun olması gerekiyor. Sanal dünya çok geniş çok fazla olumsuz bilgi var. Bu durumlardan uzak durması için takip edilmesi gerekir. Küçük yaş gruplarında eğitici olan kısımlarını ve olumlu yönlerinden faydalanmak gerekli" dedi.

Zeynep TELCİ/Özel HABER 

Aslıhan Güner, Yalan Dizisiyle Ekranlara Dönüyor! Aslıhan Güner, Yalan Dizisiyle Ekranlara Dönüyor!

Editör: Zeynep Telci