Bir askerin bir hareketi ile telef ettiği insan sayısı, sürekli artmıştır. Bu artış sayesinde, orduların çok fazla askerden oluşması gerekmiyor. Tarihi süreç aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir;

1. İstanbulun Fethine kadar, bir askerin bir hareketi ile tek bir insan etkisiz hale geliyordu. 1453 yılında bu kuralı, Fatih Sultan Mehmet'in topları bozdu. Bir asker topu ateşliyor, birden fazla insan telef oluyordu. Top sayesinde Osmanlı İmparatorluğu kısa sürede dünya imparatorluğuna dönüştü.

2. Napoleon top mermiieri içerisinde şarapnel denilen demir parçaları koydu. Bir asker topu ateşliyor, en az 10 askeri telef ediyordu. Bu sayede Napolyon, Fransayı Avrupa ve Rusyanın başına bela etti.

3. Boer Savaşında 16 inçlik Alman Obüsleri sayıyı daha da artırdı. Obüslerin attığı top mermileri kalabalıklara rast gelirse, bir askerin hareketi 10 dan fazla kişiyi telef edebiliyordu.

4. Birinci dünya savaşı sırasında uçaktan atılan etkin bombalar, bir askerin bir hareketi ile telef ettiği insan sayısını yüze çıkardı.

5. İkinci dünya savaşı sayıyı bine çıkardı. ABD nin Japonyaya attığı Atom Bombası sayıyı 100 binlere ulaştırdı.

6. Nükleer silahların yaygınlaşması sonunda, rakam milyarları bulabilir. İddialara göre, nükleer savaş insanlığın sonunu getirecek boyuta ulaşmış. İnsanoğlu silah ile egemenlik kuramayacağı bir aşamaya ulaşmış. Bir askerin bir hareketi insanlığın sonunu getirebilir. Bu nedenle, kalabalık askerin önemi yok. Teknoloji, asker sayısını en düşük seviyelere indiriyor.

Yukarıdaki kuraldan habersiz cahiller takımı TV lerde kalabalık ile asker mukayesesi yapıyor. Türkiyedeki göçmen sayısını, Türk asker sayısı ile mukayese etme cüretini gösterebiliyor. Ülkemizde akıl susmuş, cehalet sınır tanımıyor.