Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82 ci yıl dönümünde  sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ün ölümü Milletimizi derin üzüntüye  boğdu.  Çünkü genç yaşta çok daha önemli hizmetleri Ülkemize verebilecekken; yakalandığı hastalıktan dolayı yaşamını yitirdi.

         Sevr Anlaşması ile Yurdumuz Emperyalist Ülkelerce paylaşılmış durumda iken; yurdumuzu kurtarmak için yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk;  önder olarak 16 Mayıs 1919 da İstanbul’dan vapurla hareketle; 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkmış, akabinde Amasya’ya gelmiş, 22 Haziran 1919 da Amasya Tamimi’ni  yayınlamış;  devamında  Anadolu’nun her yerinden gelen delegelerle 23 Temmuz  1919  Erzurum Kongresi’ni yapmış;  Kongrede seçilen arkadaşları ile birlikte Sivas’a gelmiş, 4 Eylül 1919  da  Sivas Kongresini gerçekleştirmiş; Kongre’de seçilen 16 arkadaşı ile birlikte  Ankara’ya gelmiş; burada çalışmalarına devam ederek  23 Nisan 1920 de TBMM açmış; yeniden bir  Ordu  kurarak İsmet İnönü komutasında Sakarya  ve  İnönü Savaşlarını gerçekleştirmiş; 26 Ağustos  1922 de  TBMM  den aldığı Başkomutanlık yetkisi ile  Büyük Taarruzu Afyon Kocatepe’de  başlatmış  ve 30 Ağustos  1922  de Dumlupınar’da Yunan Ordusunu kesin yenilgiye uğratmış; ve Türk Ordusu 9 Eylül 1922 de İzmir’e  girerek;  büyük zaferini ilan etmiş; sonrasında  11 Ekim 1922 de Mudanya Mütarekesi         imzalanarak ateşkes yapıldı ve barışa giden yol açıldı. Sonrasında İsmet İnönü Başkanlığındaki Dışişleri Heyeti 24 Temmuz 1923 te ‘Lozan Barış Anlaşması’nı imzalayarak; Türkiye Devleti Uluslararası Milletler arasında yerini aldı. Daha sonra 9 Eylül 1923 te  ‘Halk Fırkası’ adıyla Cumhuriyet Halk Partisi  kurulmuş  13 Ekim 1923 te Ankara’nın başkent Olması TBMM’ ce  kabul edilmiş;  29  Ekim 1923 te de  Cumhuriyet ilan edilmiş, ve aynı anda Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş; Atatürk TBMM ce ilk Cumhurbaşkanı seçilmiş; bu görevini değişik zamanlarda yapılan seçimler  ile 10 Kasım 1938 e kadar sürdürmüştür.

        Kurtarma, Kurtuluş, Kuruluş  gibi önemli işlere   arkadaşları ile birlikte  önder olanlar Milletin gözünde saygıyla,  sevgiyle, minnetle hatırlanır ve anılırlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni o zor  koşullarda;   arkadaşları ile birlikte  kurup, bağımsızlığını tüm Dünya’ya kabul ettiren önder insan  Mustafa Kemal Atatürk’ü  ölümünün 82 ci yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyor; açtığı yolda Türkiye Cumhuriyeti; Dünya Milletleri arasında sonsuzluğa dek; tam bağımsız ve uygar bir Ulus olarak  yerinde olacaktır.  Ruhu şad olsun.