Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti’nin Buharkent adayı Mehmet Erol’a her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Burada bırakın diğer muhalefetin belediye başkan adayını, genel başkanları dahi bir çivi çakamaz” dedi.
01 Haziran’da yerel seçimlerin tekrarlanacağı Aydın’ın Buharkent ilçesine toplantı ve ziyaretlere katılan Bakan Eroğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol’a tam destek verdi. Buharkent programına muhtarların katılımıyla yapılan toplantıyla başlayan Eroğlu, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı önünde partililerine seslendi. Bakan Eroğlu’na ziyaretleri sırasında AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gülten Kılınç, Aydın Koordinatör Milletvekili Mustafa Kabakçı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Sadık Atay ve partililer eşlik etti.
AK Parti Buharkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol’un Orman Teşkilatında başarılı olmuş bir bürokrat olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, Erol’un sırf memleketi Buharkent’e hizmet etmek amacıyla görevini bırakıp başkanlığa aday olduğunu söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde Aydın’a muhteşem yatırımlar yapıldığına değinen Eroğlu, “Aydın’da içme suyu bile yoktu. Eğer biz İkizdere Barajı’nı yapmasaydık, ishale hattı ve arıtma tesisi bitirilmeseydi; şuan Aydın susuzdu. Aydın’a suyu biz getirdik Allah’a şükür. Karacasu Dandalaz Barajı’ndan suyu alacağız, buraya İstanbul’daki gibi muazzam bir arıtma tesisi yapacağız. Buharkent’ten Nazilli ve İsabeyli’ye kadar bu bölgenin bütün su ihtiyacını karşılayacağız. Proje çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bunu iddia ediyorum; bunları da ancak biz yaparız. Bunu Mehmet Erol kardeşimle beraber biz yapabiliriz” dedi.
“BİZDEN BAŞKASI BU HİZMETLERİ YAPAMAZ”
Uzun yıllar unutulan Aydın’ı AK Parti’nin hatırladığını savunan Bakan Eroğlu, “Aydın’ı ilk defa hükümetimiz hatırladı. Çünkü bu bölgenin yiğit ve çalışkan insanlarına ne yapılsa azdır. Bizde gereğini yapacağız ve bunun sözünü veriyoruz. Biz, sözümüzün eriğizdir. Ne söz verdiksek, hepsini yaptık. Mehmet Bey, Buharkent’in sevdalısı ve hizmetkarı bir kardeşimiz. Kendisi çok önemli vazifelerden vazgeçerek Buharkent’e başkan olmak için geldi. Bütün projeleri beraber takip edeceğiz. O’nun sözü bizim sözümüzdür. Burada bırakın diğer muhalefetin belediye başkan adayını, genel başkanları dahi bir çivi çakamaz; bunu iddia ediyorum. Bunu yapmak heyecan ister ve hizmet aşkı gerekir. Heyecan ve hizmet aşkı da bizde var. Size aslan gibi bir başkan adayı getirdik. O’nun Orman Teşkilatına önemli hizmetleri var. Onun için O’na destek vermek, bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.
“CİNDERE’DEN DENİZLİ VE AYDIN’A SU GELECEK”
Buharkent’in içme ve kullanma suyu sorununu çözeceklerini kaydeden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Bu bölgede sulama olmadan verim almak mümkün değil. Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum. Biliyorsunuz, Cindere Barajı’nı biz yaptık. Cindere Barajı’ndan Denizli ve Buharkent’te su getirmek için üç tane büyük tünel ve devasa iletim kanalları yapıyoruz. Bu projeyi söz verdiğimiz tarihte, bu yıl bitireceğiz. Dağları delip geçerek, bu üç tüneli inşa ettik. Buharkent’te doğru ilerliyoruz ve sulama projeleri Temmuz’a doğru bitecek”
Buharkentiler ve partililerinden AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmer Erol’a destek vermelerini isteyen Bakan Eroğlu, ilçede gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından karayolu ile Denizli’ye hareket etti.
Kaynak: iha