Aydınspor’da forma giydiği yıllarda ‘Büyük Reis’ lakabını alan, attığı frikik golleriyle hafızalarda iz bırakan Aydınspor'un eski futbolcusu Hamdi Çam, kendisi ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Sezonu Çine Madranspor’da Gürkan Ferhatoğlu’nun yardımcılığını yaparak geçiren Hamdi Çam, 18 yaşına kadar Fransa’da yaşadığını söyledi. Fransızca’yı anadili gibi konuşan Hamdi Çam, Aydınspor’un şaşalı dönemlerinde forma giydiği takım arkadaşları Cezayirli yıldızlar Amani, Ouzani ve Neggazi ile Fransızca konuştukları için iyi anlaştığını belirtti.
AULAS ÇAĞIRDI
14 yaşında Fransızların dev ekibi Lyon’un altyapısında oynadığını anlatan Hamdi Çam Türkiye’ye geliş hikayesinde şunları söyledi: “17 yaşıma geldiğimde kulübün hala başkanlığını yapan Aulas beni yanına çağırdı. O zamanlar Avrupa’da 3 yabancı sınırı vardı. Aulas, beni çok beğendiğini ancak üç yabancı hakkından birini benim gibi genç bir oyuncuya harcamak istemediğini söyledi. Ben de, İstanbul’a geldim. 2.Lig ekiplerinden Eyüpspor’a transfer oldum”
İLK GOL AYDINSPOR’A
O dönemde 18 yaşına gelmeden hiçbir oyuncunun profesyonel sözleşmeye imza atamadığını anlatan Hamdi Çam, ilk forma giydiği maçın Aydınspor maçı olduğunu kaydetti. Hamdi Çam, Aydınspor’a karşı oynadığı maçı şöyle anlattı: “25 Ağustos’ta 18. yaşımı kutladığım için imza attım. 27 Ağustos’ta ise ilk maçıma çıktım. Rakip Aydınspordu. İstanbul’da ve toprak sahada oynadık. Aydınspor’a karşı ilk maçımı oynadım ve takımımın bir golünü ben attım”
EYÜP’TE OTURAN AYDINLI
İki yıl Eyüpspor’da oynadıktan sonra Sarıyer’e transfer olan Hamdi Çam, “O dönem Eyüp’te oturan bir Aydınlı abimiz vardı. Bana geldi. Aydınspor’un beni istediğini söyledi. Beni ise çok isteyen vardı. O dönem Sarıyer 1.Lig’de fırtına gibi esiyordu. Selçuk Yula gibi bir efsane vardı. Oraya gittim. Güzel maçlar ve başarılar yakaladık. Ümit milli takımda çok kez forma giydim. Fatih Terim’in öğrencisi oldum” diye konuştu.
BEŞİKTAŞ YERİNE AYDINSPOR’A
Sarıyer’de oynadıktan sonra kendisini Süper Lig’den Beşiktaş dahil bir çok takımın istediğini anlatan Hamdi Çam, “O dönem aynı takımda oynadığım, sonradan hocalığımı yapan Erdi Demir bana geldi. ‘Aydın’dan seni istiyorlar’ dedi. Gitmeyeceğimi, Beşiktaş’ta oynayacağımı söyledim. Ama çok ısrar etti. Zorla beni Aydın’a gönderdi. Uçakla İzmir’e indim. Beni Ufuk Gezeroğlu karşıladı. Mukan Perinçek ve Ertan Perinçek’in ofislerine gittik. Açıkçası afaki bir rakam söyledim. Kabul ettiler. Ama maddi açıdan zorlu bir yıl geçirdik” ifadelerini kullandı.
ÜÇÜNCÜ KEZ AYDIN’A DÖNÜŞ
91-92 sezonunda Aydınspor’a gelen Hamdi Çam, 2.Lig’e düşen Aydınspor’da hoca ile anlaşamadığını söyledi. O dönem Vanspor’a kiralık olarak gittiğini belirten Hamdi Çam, “Vanspor ile 2.Lig’den 1.Lig’e çıktık. Sonra Aydın’a geri döndüm. Konya’daki Eskişehirspor maçını yaşadım. Şanlıurfaspor’da 2.5 yıl oynadım. Tansel Önder’in Aydınspor’a geldiği dönem üçüncü kez Aydın’a döndüm”şeklinde konuştu.
"24 SAAT YATAKTAN ÇIKAMADIM"
Attığı frikik golleriyle Aydınspor taraftarının gönlünde taht kuran Hamdi Çam, her antrenman sonrası frikik çalıştığını söyledi. Her antrenman sonrası yaklaşık 1 saat çalıştığını anlatan Hamdi Çam, futbol hayatı boyunca üç penaltı kaçırdıkları Çanakkale Dardanelspor ve İngiltere Ümit Milli takımına attığı golü unutamadığını kaydetti. Hamdi Çam, “Çanakkale maçını hiç unutamam. O dönemde oda arkadaşım Koray Cinel’di. Maçtan sonra kulübe geldik. Yatağa girdiğimde utancımdan 24 saat yataktan çıkamadım. İngiltere maçında da kalede David James vardı. Ona gol attım. O golü de hiçbir zaman unutamam. Ayrıca, Eskişehirspor ve Rizespor ile play offlarda kaybettiğimiz maçları unutamam. O maçlar hepimizin futbol kaderini etkiledi. Eğer o maçları kazansaydık 10 TL kazanırken, 50 TL kazanacaktık” dedi.
ÇİNE’DE BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK
Sezonu Çine Madranspor’da Gürkan Ferhatoğlu’nun yardımcısı olarak görev yaparak geçiren Hamdi Çam, önemli bir iş başardıklarını söyledi. Manisa Belediyespor maçında saha içi ve saha dışı unsurları yendiklerini ifade eden Çam, Aydın’a yeni bir profesyonel takım kazandırdıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha