Balıkesir’in Edremit Körfezini ziyaret eden İsviçre Touring Club resmi Otomotiv ve Seyahat Dergisi yazarı Peter Widmer, Körfezin Zeytin ve Zeytinyağı, Doğal Güzellikleri ile Termal yatırımlarına hayran kaldı.
Balıkesir’de İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç ile birlikte Edremit Körfezi’ni ve Ayvalık ilçesini ziyaret eden 3.7 milyon okuyucuya sahip İsviçre Touring Club resmi Otomotiv ve Seyahat Dergisi’nin yazarı Peter Widmer ve eşi, Türkiye’ye ilk kez geldiklerini, Edremit Körfezin Zeytin ve Zeytinyağı, Kazdağları ile bölgenin Doğal Güzellikleri ile Termal yatırımlarına hayran kaldıklarını açıkladılar. Zürih Fespo Uluslararası Turizm Fuarına katılımı sırasında İsviçre PR Şirketi ile yapılan görüşmelerde oluşturulan program ile Türkiye’ye geldiklerini açıklayan Peter Widmer, “Kazdağlarının doğal zenginliklerinden, Altınoluk Antandros Tarihi Kenti, Ayvalık Taksiyrasis Kilisesi, Şeytan Sofrası ziyaretleri, termal yatırımlar ve yaptığım tekne turundan çok etkilendim. Çok profesyonel bir ekip eşliğinde gezdim. Bölgede her gün yeni şeyler öğrendim. Bu seyahatin aynı zamanda kültür turu oldu. Balıkesir’in otantik değerlerini kaybetmemiş, doğal güzelliklere sahip gelişmekte olan bir yer olarak lanse edeceğim. Teşekkür ediyorum” dedi.
“Türkiye’ye ilk gelişimdi. Buraya gelirken Türkleri, döner yiyen, kadınlarının geri planda olduğu insanlar olarak düşünüyordum” diye görüşlerini açıklayan Widmer, “Burada yaşadığım süre içinde sizi ve diğer kadınları toplumun içinde ki başarılarını gördüm. Giderken, Türklere karşı olan algım değişerek gidiyorum. Türklere karşı algım çok değişti” dedi. İsviçre Touring Dergisinin yazarı Peter Widmer ve eşi Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü misafiri olarak geldikleri açıkladı.
Misafirlerin konaklamasını Cunda Siyah Lale Butik Otel Sahibi Elif Alper, Yat Turu Theasailling Yatçılık Şirketi Sahibi Nazlı Uygun Sponsorluğunda, Araç-yemekler-Jeep Safari Turları Demre Tour’dan satın alınarak gerçekleştirildiği açıklandı.
Kaynak: iha