Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yetkililerinin de katılımıyla Romanya’ya giden Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Köstence Valiliği ve Köstence Başkonsolosluğu ziyaretinin ardından, 5 günlük teknik çalışma ziyaretleri kapsamında Köstence Limanı ile Köstence Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Romanya teknik çalışma ziyaretleri kapsamında Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın başkanlığındaki heyetle Romanya’ya giden İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, ziyaretlerine devam ediyor. İlk gün Köstence Valiliği ve Köstence Başkonsolosluğu ziyaret eden Dursun, 5 gün sürecek olan ziyaretin ikinci gününde de Köstence Limanı ile Köstence Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, inceleme yaptı.
Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Dursun, “İlk günkü ziyaret Köstence Valiliği’nden başladı. Buradaki ziyaretlerimizin ardından da Köstence Başkonsolosluğu’na geçtik. Köstence Baş Konsolosumuz Ali Bozçalışkan’ı da Köstence Baş Konsolosluk binasında ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz ikinci gününde de Köstence Ticaret Odası ile bölgenin kalkınması için faaliyet gösteren ve çalışmalar yapan Köstence Kalkınma Ajansıyla devam etti. Burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin ardından incelemelerimiz BAKKA üyelerimiz ile Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın başkanlığındaki heyetimizle birlikte Romanya'nın Köstence Limanı’nda devam etti. Liman yetkililerinden geniş kapsamlı bilgiler alarak, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuyoruz. Köstence Limanı’nın en önemli özelliklerinden birisi 18 metreye ulaşan liman içi derinliğinin derin suları ve Tuna Nehrine bağlanan o doğal konumundan dolayı Karadeniz'deki ve Asya arasındaki bütün doğrudan hatlardaki başlıca konteyner merkezi olmasıdır. Şimdi Köstence Limanı bu kadar stratejik bir nokta da iken ülkemizin Filyos Limanı projesiyle yapmış olduğu girişimin sonucu Karadeniz'de Köstence Limanına yeni bir kardeşin gelecek olması hiç kuşku yok ki ülkemize sınıf atlatacak bir yapı olacaktır. Filyos Limanı ile İç Anadolu'nun kapıları Asya' ya kadar ulaşacak ve bütün bölgeye de özellikle Bartın, Zonguldak ve Karabük için yeni bir canlanma vesilesi olacaktır” dedi.
Kaynak: iha