Başkanlık sistemi döneminde Sayın Erdoğan'ın karnesi başlıklı Cumhuriyette yer alan haber ve diğer yandaş olmayan gazetelerden derlediğim haberlere göre ekonomide her şey kötüye gitmiştir. NEDEN. Bir tek nedeni vardır. Saray danışmanlarının ve Hükümetteki sorumlu bakanların yanlış veya gaflet yolu olan açık bütçeleri Sayın Erdoğan'a empoze etmeleri, TBMM den geçirmeleri ve yürürlüğe koymalarından kaynaklanmaktadır.

Açık bütçe demek işte bunlar demektir:

Bağımsızlığı kaybetmek,

Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemek

ve rutubetin bir binayı çökertmesi gibi cumhuriyeti çökertmek

Şimdi bazı rakamları sunalım.

2018 de bir ABD doları 4.660:000 TL idi . Bu gün 3 Ekim 2021 de ise 8.880.000

Bütçe açığı 2018 de 81 Milyar 2021 de ise 246 Milyar

İşsiz sayısı 5,300.000 idi bu gün ise 9.000.000 oldu

Kişi başı gelir 9.792 ABD Doları idi Bu gün ise 9.489 ABD doları oldu.

Kamu borcu 1.1Trilyon TL idi. Şimdi 2.2 Trilyon TL dir

Bu rakamların hepsini buraya alsak yerimize sığmaz.

Bütün bunların tek sebebi vardır. DENK bütçe Yerine açık bütçeler yapmaktır.

Bütün bunların tek sebebi vardır. DENK bütçe Yerine açık bütçeler yapmaktır.

Bütün bunların tek sebebi vardır. DENK bütçe Yerine açık bütçeler yapmaktır.

Çözüm yolu da bu nedenle tektir.

Açık bütçe yapmak yerine DENK bütçe yapmaktır.

Yeni Anayasa Çalışmaları Nedir?

Yazımız ve mesajımız Prof. Dr. Hikmet Sami Türk’üm 30 Eylül 2021 tarihli Cumhuriyet’teki yazısından esinlenerek kaleme alınmıştır. Herkesin bildiği gibi Sayın Prof. Dr. Hikmet Sami Türk Eski Adalet Bakanlarımızdan biridir. Kendisi hukuk profesörüdür. Şu Cümle ile her şeyi özetlemiştir. AKP+ MHP çoğunluğu TBMM de Anayasa yapacak ve halk oyuna sunacak çoğunluğa sahip değildir. Yazı (30 Eylül 2021) Cumhuriyet Gazetesinde çıkmıştır. Linki aşağıdadır. Hukuk bir bilimdir. Bir kanaat vs. değildir. Yorum hiç değildir. Elastikiyeti yoktur. Yazının tümü düşündürücüdür. Anayasa değişiklikleri çalışmaları Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak ve çağdaş uygarlığa ulaştırmak için değil AKP+MHP iktidarını sürdürmek için tuzaklar getiren bir Anayasa çalışmasıdır. Ümit ederim ki yanılırız. Hazırlanacak taslak Anayasada Türk Milletinin beklediği DENK bütçe, kayıtsız ve şartsız egemenlik ve laik eğitim vurgusu yapılmayacak bunlar yine anayasada apaçık herkesçe anlaşılacak şekilde yer almayacaktır.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/olaylarin-ardindaki-gercek/mecliste-onaylanmayan-anayasa-halkoyuna-sunulamaz-prof-dr-hikmet-sami-turk-1872928

Kürt Meselesi de Temelde Açık Bütçe Meselesidir.

Kürt meselesi ve buna bağlı bazı detay meselelerin çözümlenmeleri amacıyla Değerli genç Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan bir yazı kaleme almıştır. Yazının tümü aşağıdaki linktedir. Yazı muhalefet Partilerinin birleşerek müşterek bir aday göstermeleri çerçevesinde gelişmekte ise de; Mesele sistem meselesidir. Kürt meselesi Türkiye Cumhuriyetini yıkmak üzere 14 Mayıs 1950 tarihinde Ankara'da yerleştirilen Açık bütçe sisteminin ileri mesafeler kaydetmesinin sonucudur. 14 Mayıs 1950 de 3 TL olan bir ABD Doları biri diğerinde daha açık bütçelerin çok iyi ve adeta sinsi bir biçimde uygulanması sonucunda 8.880.000 TL ye çıkmıştır. Bu gaflet olayını daha iyi anlamak için, Batı Cephesi Komutanımız. TBMM hükümetinin ilk Genelkurmay Başkanı Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün direktiflerine bir göz atalım:

Enflasyon politikası,.......... 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.

Bütçe açığı bir milleti, bir rutubetin binayı çökertmesi gibi yok eder. İsmet İnönü

Memleket tam manasıyla iflasa sürüklenmiş ve açık bütçeler bir milleti binayı rutubetin çökertmesi gibi yok etmiştir. Kürt meselesi, da buradan neşet etmiştir. Düşmanlarımızın iştahlarını kabartan şey açık bütçe ve enflasyonun Türkiye'de mevcudiyetidir.

Denk bütçe işin İLK şartıdır. Bütçelerimizi DENK yapmadan bu karanlık dehlizlerden geçilemez. Genç yazar kardeşlerimiz DENK bütçe işini de araştırmalı ve Türk milletini aydınlatacak yazılar yazmalıdırlar.

Konunun işlendiği köşemiz ve bir yazımızın linki da aşağıdadır.


https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/6-lider-yan-yana-gelecek-1872937

https://www.kaynarcahaber.com/kose-yazisi/473/acik-butcelere-devam-demek-ne-demektir.html

NOT: Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Ekim 2021 de TBMM ni açış konuşması yapmıştır. Konuşmasında bütçelerin açık olması nedeniyle gelişen olumsuzluklar bundan böyle DENK bütçe yapılarak giderilecektir dememiştir. DENK bütçe müjdesini bekleyen Türk milleti sükutu hayale uğramıştır. Türk milleti haklı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın danışmanlarının hangi uyarı görevini yaptıklarını merak etmektedir.