İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şubesi, Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK’lılarca düzenlenen suikastla katledilen Mehmet Uğurtay ile Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde pusu kuran PKK’lılar tarafından kaçırılan Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile ilgili açıklama yaptı.
Hür-Der'den yapılan açıklamada, Kürdistan halkının barış ve huzur özlemi ile tutuştuğu, silahların bırakılarak özgürlüklerin beklentisi içinde olunduğu bir zamanda beklentilerin gerçekleşmediği belirtilerek, çok daha kötü ve önü alınamaz gelişmelerin yaşandığı ifade edildi. Açıklamada, "Ülke içinde ve dışında palazlanan silahlı PKK, Kürt halkının çocuklarını toplu halde dağa kaldırmaktadır. Parti ve sivil toplum kuruluşları yüzlerce kez bombalı saldırıya uğramakta, yollar silahlı güçler tarafından günlerce işgal edilmekte, köyler güpegündüz basılmakta, masum insanlar kaçırılmakta, suikastlar düzenlenmekte, insanlar öldürülmekte, araçlar yakılmakta can güvenliği yok edilmektedir. Şehir dışında silahlı PKK kesimi, şehirlerde BDP militanları halk üzerinde, baskı, yıldırma, korkutma ve sindirme faaliyetlerini rahat bir şekil de gerçekleştirmektedirler. Son olarak Mardin-Kerboran’da bir parti üyesine yapılan suikast ve aynı partinin Diyarbakır-Dicle ilçe başkanının kaçırılması, PKK’nın Kürt halkına açtığı savaşın son halkasıdır" denildi.
PKK’nın Kürt halkına savaş açtığı belirtilen açıklamada, "PKK, Kürt halkının huzurunu istememektedir. Barışın gerçekleşmesini istememektedir. PKK her zaman olduğu gibi halka barış ve huzur değil savaş, kan, gözyaşı, sunmaktadır. Müslüman Kürdistan halkı, devletin göz yumması ile adeta PKK/KCK/BDP tarafından baskı ile esir edilmeye, özgürlüğü elinden alınmaya, köleleştirilmeye çalışılmaktadır. Atılan basiretsiz adımlarla halkın hür ve özgür iradesi yok edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: iha