Bayburt Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Bayburt Üniversitesi’nin 2013-2014 akademik yılı mezunları için tören yapıldı. Tören sonunda yağan yağmura rağmen mezuniyet coşkusu dakikalar boyunca sürdü.
Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda yapılan 2013-2014 akademik ödül töreninin ardından Dede Korkut Kampüsünde gerçekleştirilen törene Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, kürsüye gelen ve mezun olan öğrencileri tebrik eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun “Sevgili öğrenciler ve elleri öpülesi aileler üniversitemize hoş geldiniz. Sizler evlatlarınızı 4 yıl önce bize teslim ettiniz, Allah’a şükür şimdi de onları birer üniversite mezunu olarak bizden teslim almaya geldiniz. İnşallah bu süreç içerisinde üniversitemizden ve çocuklarınızdan memnun kalmışsınızdır. İki çocuğu üniversitede okuyan bir baba olarak ailelerin bu süreç içerisinde hangi tür fedakârlıkları yapmış olduğunu tahmin edebiliyorum. Kıymetli öğrencilerimiz inşallah sizler de ileriki aşamalarda bu süreç içerisinde ailelerinizin verdiği katkıyı unutmaz, kadirşinas birer evlat olarak hayatınızı idame ettirirsiniz” dedi.
Mezun olan öğrencilerin artık yeni bir hayata başlayacağını belirten Coşkun “ Gençler bugün sizler Bayburt Üniversitesinden uçuyorsunuz. İnşallah daha yüksek ufuklara, daha güzel geleceklere, daha kaliteli hayata doğru adımlarınızı atıyorsunuz. Biz Üniversite olarak geçen sene bu zaman bir söz vermiştik. Demiştik ki biz mezun takip sistemini kuracağız ve öğrencilerimiz nerede, şu anda ne yapıyorlar onu da bilmek istiyoruz. Ve yarın bir gün bizden birileri iş için eleman istediklerinde biz öncelikle kendi öğrencilerimizi oraya yönlendireceğiz. Bunun için sizden istirhamım şudur. Bizim web sayfasındaki öğrenci mezun takip sitemine girin, bilgileriniz orada olsun. Bizimle mutlaka irtibatlı olun. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum bundan sonraki hayatınızda. Allah yolunuzu açık etsin, bahtınızı açık etsin, inşallah gelecek bugünden daha güzel olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verildi.
Öğrencilerin hep birlikte coşkulu bir şekilde keplerini fırlatıp hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile mezuniyet töreni sona erdi.
Kaynak: iha