Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından SODES kapsamında yürütülen 'İstihdamın Fotoğrafı' projesinde fotoğrafçılık kursunu tamamlayan kursiyerlere yönelik uygulama amaçlı gezi organize edildi. Rize, Artvin ve Gürcistan’ın Batum şehrini kapsayan gezide kursiyerler öğrendiklerini Karadeniz'in eşsiz doğası ve yeşilliği ile uygulamaya dökme fırsatı yakaladılar.
Geziye Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Sadık Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Fatih Mehmet Özcan ve Murat Okutmuş, proje eğitmeni Zeynel Abidin Öztürk ve 23 kursiyer katıldı.
İlk olarak Rize ve Artvin’in tarihi ve turistik mekânlarını gezen kafile daha sonra Gürcistan’ın Batum şehrine geçerek burada 1 gün konakladı. Batum şehrinde Botanik Bahçe, Apsaros Kalesi, Sputnik Tepesi ve Batum Devlet Parkı gibi tarihi ve turistik yerleri kursiyerlerle birlikte fotoğraflayan eğitmen Zeynel Abidin Öztürk, “7 aylık kursumuzu tamamladık. Sadece sergimiz kaldı. Daha önceki gezilerimize ek olarak Karadeniz turu yaptık. Özellikle Batum gezisi daha önce hiç yurtdışına çıkmayan kursiyerlerimiz içinde anlamlı oldu” dedi.
Projede hakkında açıklamada bulunan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, "Projemiz gençlerin hem kültürel/sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmayı, becerilerini geliştirmeyi hedefleyen hem de bir yetenekle donatılarak istihdam edilmelerine imkân sunmayı hedefleyen bir projedir. Cemiyetimizin icra ettiği mesleğin en önemli aracı fotoğraf makineleri ve kameralardır. Ülkemizde ve ilimizde giderek önemsizleşen rağbet görmeyen mesleğimize ilgi duyan gençleri mesleğimize kazandırmak istiyoruz. Bunun da ilk meyvelerini almaya başlıyoruz” dedi.
Yıldız, projede emeği olan Proje koordinatörü Mutlu Adak ve eğitimci Abidin Öztürk'e teşekkür etti.
BASIN MENSUPLARI İLE GÖRÜŞME
Gezide Batum’da yayın yapan Adjara televizyonu çalışanları ile de buluşan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede Türkiye ile Gürcistan basının çalışma şartları konuşuldu.
BAŞKOSOLOS’A ZİYARET
Öte yandan Batum ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Engin Arikan’ı ziyaret eden Bayburt Gazeteciler Cemiyeti heyeti Başkonsolos Arikan’la bir süre sohbet etti. Arikan’ın Batum ve Batum’da yaşayan Türkler hakkında bilgi verdiği ziyarette, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız tarafından Başkonsolos Arikan’a Bayburt’u tanıtıcı kitaplar ile hediye takdim edildi.
Kaynak: iha