Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşıyor. Hiperenflasyona doğru koşuyoruz. Birçok yazarçizer ve düşünür öneri üstüne öneri getiriyorlar. Ahkâmlar kesiyorlar. Ama bir güne bir gün bu günlere açık bütçelerle ve laik eğitimden uzaklaştırılarak geldik. Ancak ve ancak DENK bütçeye ve laik eğitime dönerek çıkabiliriz. Anayasamızın emri de budur demiyorlar. Bu bilgisizlik midir? İlgisizlik midir? Yoksa Türk Milletine doğru yolu göstermemekte kararlılık mıdır anlayamadım ve çözemedim. Biz bu günlere 14 Mayıs 1950 den sonra Cumhuriyetimize monte edilen açık bütçe ve laik eğitimden uzaklaştırılarak getirildik. Bu yolların ikisi de Cumhuriyetimiz yıkmak yollarıdır. O halede 2 defa daha yazalım:

Bu günlere açık bütçelerle ve laik eğitimden uzaklaştırılarak getirildik. Ancak ve ancak DENK bütçeye ve laik eğitime dönerek çıkabiliriz.

Bu günlere açık bütçelerle ve laik eğitimden uzaklaştırılarak getirildik. Ancak ve ancak DENK bütçeye ve laik eğitime dönerek çıkabiliriz

Türk Milleti, yöneticilerinden ( İktidarından + muhalefetinden Yani Türk milletinin temsilcilerinden) ve TBMM den DENK bütçe ve laik eğitime dönerek yıkılışımızı durdurmayı gösterdiği tüm milli reaksiyonlarla dile getirmekte ve beklemektedir.

Bayramımız da bu yüzden buruk geçmiştir. Zamlarımız da bu yüzden sağanak şeklinde yağmaktadır. Türk milleti yeni bir ekiple eski tekellerimize dönerek yola devam etmelidir.

Başka çaremiz yok.

Türk milleti Atatürk gününde olduğu gibi DENK bütçeye döndüğü gün “ DENK BÜTÇE BAYRAMI” yapacaktır.

DENK bütçeye geçecek, DENK bütçe bayramı ilan edecek TBMM ne mutlu Meclistir.

2022 yılı Kurban Bayramı Kutlaması:

14 Mayıs 1950 den sonraki günlerde açık bütçelerle her yıl, her ay, her hafta, her saat paramızın değer kaybetmesi ile paralel olarak bayramlar da anlamlarını ve güzelliklerini kaybettiler. Buna rağmen kalanı kadar bayramlarımızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar yüklü nice nice bayramlar dilerim.

NOT: : Notlar acı olurlar. Tatlı olurlar. Bu acı bir not: Melek büyüğümüz hepimizim özenerek onun gibi olmaya çalıştığı, Kasımpaşa Deniz Hastanemizin Beyin Cerrahisi servisinin 1960-70 yıllarındaki şeflerinden E. Dz. Tbp. Kd Alb. Zeki Birsen ağabeyimizi ebediyete uğurladık. Onu ve öznel hatıramızı gelecek hafta yazacağım ve onu anacağım. A.E.