DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezince (DAGEM) yürütülen TÜBİTAK destekli "Arı Biziz, Bal Da Bizdedir Projesi" kapsamında 100 öğrenciye eğitim veriliyor.

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  projenin çok verimli geçtiğini söyledi.

Yığılca ilçesindeki DAGEM'de eğitimlerin devam ettiğini vurgulayan Kekeçoğlu, "Buraya gelen çocuklarla arı ailesinin bireylerini, görevlerini, koloni içindeki yaşamlarını, arı ürünlerinin alternatif tıpta kullanımını, çevre kirliliğinin arı ölümleri üzerindeki etkilerini ve daha birçok konuyu hem pratik hem de teorik olarak işliyoruz. Projenin amaçlarından biri de çocuklardaki 'arı sokar' korkusunu yenmek. Bu korkuyla çocuklar hem arıya, hem de arıcıya çok uzak büyüyorlar" diye konuştu.

Kekeçoğlu, projeyle çocuklara arının sadece bal yapmadığını, alternatif ürünlerinin olduğunu öğrettiklerine işaret ederek şunları kaydetti:

"Arının bal dışında çevre için ne kadar önemli olduklarını anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü biz arının sadece görünen yüzünü biliyoruz. Soframızda balı tükettiğimiz kadar arı hakkında bilgiye sahibiz. Ancak arılar olmazsa bitkilerde tozlaşma ve döllenme olmaz. Bu çok önemli bir tema ve bunu çocukların bilmesi gerekiyor ki hem çevreye hem de doğaya daha duyarlı olabilsinler. Proje kapsamındaki eğitimlerimiz 10 Temmuz'da sona erecek."

 
Kaynak: aa