BOLU (AA) - Bolu'da "Bir Fikrim Var TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı.

Atatürk Ortaokulu'ndaki fuarın açılışına,  Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, veliler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Metin Kazan, yaptığı konuşmada, fuarda 89 öğrencinin 49 projesinin yer aldığını belirterek, fuarların bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış bir destekleme programı olduğunu ifade etti.

Fuarların, öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir öğrenme metodu olduğunu kaydeden Kazan, "Bu amaç doğrultusunda 89 öğrencimiz toplam 49 projeyi 11 danışman öğretmenimizin rehberliği ve özverili çalışmalarıyla tamamlamıştır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli alanlarda çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir" şeklinde konuştu.

Daha sonra protokol üyeleri fuarı gezdi.

Kaynak: aa